Πα. Οκτ 7th, 2022

Σκληρές αλήθειες για το Φράγμα Πηνειού στη βόρεια Ηλεία και το πόσο αναξιοποίητο παραμένει έξι ολόκληρες δεκαετίες μετά την κατασκευή του, είπε ο κ. Νίκος Κατσαμπέρης στο protagonistes.tv μιλώντας στον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαφώτη.

Το φράγμα

Ενώ το φράγμα κατασκευάστηκε και διαθέτει το νερό για να αρδευτούν 350.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, σήμερα αρδεύονται 180.000 στρέμματα μόνο και το υπόλοιπο νερό χύνεται απλά στη θάλασσα.

Ο κ. Κατσαμπέρης εξηγεί το πώς μπορεί αυτό να αλλάξει και μάλιστα χωρίς την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ρίχνοντας κατακόρυφα το κόστος παραγωγής.

Ήπια ανάπτυξη του παραλίμνιου χώρου

Ακόμη, αναφέρεται στις τεράστιες δυνατότητες ήπιας τουριστικής αξιοποίησης του παραλίμνιου χώρου. Κάνει λόγο για τις εγκαταστάσεις για αγώνες κωπηλασίας που εγκαταλείφθηκαν και λεηλατήθηκαν.

Θίγει το θέμα του μεγάλου ιχθυοκεφαλαίου που υπάρχει μέσα στο φράγμα. Όπως λέει χαρακτηριστικά, «θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μονάδες ιχθυοτροφείων».

Φωτοβολταϊκά αλλά με προϋποθέσεις

Τέλος, αναφέρεται στη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών επάνω στον κεντρικό υδραύλακα, προστατεύοντας το νερό το καλοκαίρι αλλά και καθησυχάζοντας τους κατοίκους της γύρω περιοχής, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στην προσπάθεια να διασπαρθούν δεκάδες φωτοβολταϊκες μονάδες στην παραλίμνια περιοχή.

 

 

Ντροπή! Υπάρχει Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στον Πύργο ναι ή όχι;

 

 

 Προσοχή! Απόπειρα εξαπάτησης του προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.