Δεν έπεσε θύμα απάτης ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

ρεπορτάζ  Δημήτρης Παπαφώτης

Άλλο ένα περιστατικό απόπειρας εξαπάτησης συμπολίτη μας, πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στον Πύργο.

Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι, άγνωστος τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Ηλία Ξανθούλη και προσποιούμενος τον υπάλληλο γνωστής εταιρείας ηλεκτρισμού αποπειράθηκε να του αποσπάσει απόρρητα στοιχεία ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Όλα αυτά υποτίθεται για να τον διευκολύνει, επειδή όπως είπε στον κ. Ξανθούλη η αίτησή του για να του επιστραφούν χρήματα για το ηλεκτρικό ρεύμα «κάπου είχε σκαλώσει»…

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου υποψιασμένος από τα τόσα περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα δεν έπεσε στην παγίδα. Μάλιστα, ενημέρωσε αμέσως τις διωκτικές αρχές και έκανε μια δημόσια ανακοίνωση στα social media με τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο επικοινώνησε μαζί του ο δήθεν υπάλληλος.

Δείτε τι έγραψε:

«Προσοχή το τηλέφωνο +306906624581 είναι απάτη προσπαθούν να σάς αποσπάσουν πληροφορίες για νά σάς αποσπάσουν χρήματα .ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ».

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στον κ. Ξανθούλη ότι ο άνθρωπος που του μιλούσε από την άλλη μεριά της τηλεφωνικής γραμμής γνώριζε κάποια στοιχεία που ήταν αληθινά! Ήταν φανερό ότι τα χρησιμοποιούσε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό.

Προσοχή λοιπόν! Μην δίνετε σε κανέναν τους κωδικούς σας και τα απόρρητα στοιχεία σας. Να θυμόσαστε ότι κανείς πραγματικός υπάλληλος δεν θα σας τα ζητήσει. Μόνο ένας απατεώνας θα το κάνει…

Μάλιστα, στις 17 Μαρτίου σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαφώτη και στο protagonistes.tv είχε μιλήσει ακριβώς για αυτό το θέμα. Δείτε τι είχε πει τότε προφητικά που του φάνηκε χρήσιμο σήμερα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *