Ουκρανική αντεπίθεση στη Χερσώνα

του Δημήτρη Παπαφώτη

Η πολυαναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει.

Η ουκρανική επίθεση

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Χερσώνας στο νότο της χώρας. Μετά από προετοιμασία με συνεχείς βολές ακριβείας του ουκρανικού πυροβολικού, ενισχυμένο με υπερσύγχρονα δυτικής τεχνολογίας πυραυλικά συστήματα, με στόχο να εξουδετερωθούν κρίσιμες υποδομές των Ρώσων, τα ουκρανικά τεθωρακισμένα έχουν προχωρήσει σε βάθος 5 χλμ.

Αυτή η στρατιωτική κίνηση, εάν επιτύχει, είναι η μόνη που μπορεί να σώσει τους Ουκρανούς

Έρχεται η ρωσική απάντηση

Η ρωσική αντίδραση αναμένεται με μαζικό βομβαρδισμό των αντεπιτιθέμενων ουκρανικών μηχανοκίνητων στρατευμάτων, τόσο με βολές πυροβολικού όσο και με αεροπορικές επιθέσεις από αεροσκάφη, ελικόπτερα και μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές.

Να θυμίσουμε ότι οι Ρώσοι έχουν την απόλυτη υπεροχή στον αέρα, κάτι που τους δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στο να καταστρέφουν υψίστης σημασίας ουκρανικούς στόχους εύκολα και χωρίς απώλειες.

Επίσης, οι Ρώσοι έχουν υπεροχή 6 προς 1 σε πυροβολικό απέναντι στους Ουκρανούς. Μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν σε μια μικρή περιοχή που επιλέγουν, πολύ μεγάλη δύναμη πυρός.

Τέτοια, που να εξαϋλώνει οποιοδήποτε στρατιωτικό σχηματισμό κάνει το λάθος να εισέλθει σε εκείνη την περιοχή…

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;

Πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα στο ουκρανικό ζήτημα θα εξαρτηθούν από αυτήν τη μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση. Εάν επιτύχει τους στόχους της στο νότο της χώρας και επανακτηθούν σημαντικές πόλεις στη Μαύρη Θάλασσα, οι Ρώσοι θα υποχρεωθούν σε διαπραγματεύσεις και ουσιαστικά θα σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εάν όμως αποτύχουν, οι Ρώσοι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν τίποτε απολύτως. Θα ολοκληρώσουν την κατάληψη της ανατολικής Ουκρανίας και θα ξεχυθούν στο κέντρο της απροστάτευτης πλέον Ουκρανίας απειλώντας με την κατάληψη ολόκληρης της χώρας.

Και αυτό, επειδή δεν θα υπάρχουν άλλες αξιόμαχες ουκρανικές δυνάμεις για να τους σταματήσουν.

Επιπλέον, θα είναι απλά θέμα ολίγων μηνών στενής πολιορκίας η «άνετη» πτώση της Οδησσού και του Χαρκόβου, αφού δεν θα μπορούν να λάβουν καμία αξιόλογη βοήθεια.

Οι Ουκρανοί έκαναν την τελική τους κίνηση. Θα περιμένουμε την ρωσική αντίδραση για να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον της Ουκρανίας. Μέχρι το τέλος Ιουλίου όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει…

Με πηγές από τον διεθνή Τύπο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *