Οι Ρώσοι αιφνιδιαστικά καταλαμβάνουν το Σεβέρσκ

του Δημήτρη Παπαφώτη

Νέα αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς προκαλεί σοκ στην ουκρανική ηγεσία και στους επιτελείς των Δυτικών χωρών, οι οποίοι «παρακολουθούν» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Ενώ μόλις εχθές το Ουκρανικό Επιτελείο Ενόπλων δυνάμεων παραδέχτηκε την πτώση του Λισιτσάνσκ, της καλύτερα οχυρωμένης πόλης των Ουκρανών στο Ντονμπάς (οκτώ ολόκληρα χρόνια την οχύρωναν), σήμερα οι Ρώσοι επιτίθενται με ισχυρές δυνάμεις κατά της πόλης Σεβέρσκ, όπου βρήκε καταφύγιο ο Ουκρανικός Στρατός μετά την εκκένωση του Λισιντσάνσκ.

Επίσης, προσπαθούν να περικυκλώσουν και την γειτονική πόλη Μπάκχμουντ, ώστε να αποκόψουν μια Ουκρανική υποχώρηση προς τα εκεί.

Σοκ και δέος…

Το σοκ για τους Ουκρανούς είναι μεγάλο καθώς περίμεναν ότι οι Ρώσοι θα ξεκουράσουν τις δυνάμεις τους στο Λισιτσάνσκ για τουλάχιστον δύο ημέρες, μέχρι να ξεκινήσουν και πάλι τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Αυτό δεν συνέβη και οι Ρώσοι ξεχύνονται ασταμάτητοι στο εσωτερικό της Ουκρανίας, ακριβώς όπως σας είχαμε πληροφορήσει στο papafotis.gr με προηγούμενο δημοσίευμα ότι θα συμβεί αμέσως μετά την επικείμενη πτώση του Σεβεροντονέσκ και του Λισιτσάνσκ. Αυτές οι δύο πόλεις θεωρούνταν πραγματικά «φρούρια». Οι Ουκρανοί τις οχύρωναν διαρκώς τα οκτώ τελευταία χρόνια για να μην πέσουν ποτέ…

Τι θα σώσει τους Ουκρανούς

Εκεί που οδηγούνται τα πράγματα, το μόνο που είναι δυνατό να σώσει τους Ουκρανούς (αφού η φανερή εμπλοκή του ΝΑΤΟ αποκλείεται) είναι να αντεπιτεθούν με τον καινούργιο στρατό που εκπαιδεύουν τους τρεις τελευταίους μήνες στα υπερσύγχρονα δυτικής τεχνολογίας όπλα, σε νατοϊκές χώρες.

Θα μπορέσει αυτός ο «νέος Ουκρανικός Στρατός» να σταματήσει τον ρωσικό «οδοστρωτήρα»;

Αυτό μένει να το δούμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν αποτύχει η μεγάλη αντεπίθεση των Ουκρανών με το νέο στρατό, τότε η κατάληψη ολόκληρης της Ουκρανίας θα είναι η πιθανότερη έκβαση του Ουκρανικού πολέμου, επειδή η Ουκρανία θα έχει χάσει όλες τις αξιόμαχες στρατιωτικές της δυνάμεις…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *