Σα. Σεπ 24th, 2022
Επελαύνουν οι Ρώσοι στο Ντονμπάς

Εντολή άμεσης υποχώρησης από την πόλη του Σεβεροντονέσκ και τη διπλανή της Λισιτσάνσκ εξέδωσε το Ουκρανικό Επιτελείο Στρατού, σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης!

Γιατί είναι θρίαμβος

Αυτό το γεγονός, μόλις επαληθευτεί θα αποτελέσει αναμφισβήτητα έναν πραγματικό θρίαμβο για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Εμπλέκοντας στις επιχειρήσεις ελάχιστες στρατιωτικές δυνάμεις, κατά πολύ μικρότερες σε αριθμούς από τις ουκρανικές, κατάφεραν μέσα σε τέσσερις μήνες να καταλάβουν ολόκληρη την Αζοφική θάλασσα με την πολύ μεγάλη  στρατηγικής σημασίας πόλη της Μαριούπολης, την μεγαλύτερη περιοχή του Ντονμπάς αλλά και να βρίσκονται κοντά στην Οδησσό στο νότο και στο Χάρκοβο στα βόρειοανατολικά.

Και τώρα;

Οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές, καθώς μαζί με τις απώλειες της Μαριούπολης για τους Ουκρανούς, εάν προστεθούν και εκείνες του Ντονμπάς, ουσιαστικά ο Ουκρανικός Στρατός ξεμένει από αξιόμαχες μονάδες και οι Ρώσοι έχουν την ευκαιρία να «ξεχυθούν» σε ολόκληρη την Ουκρανία σαρώνοντας τα πάντα.

Η τελευταία ουκρανική ελπίδα…

Η μόνη ελπίδα που απομένει στον Ζελένσκι, είναι να ρίξει στη μάχη τον καινούργιο Ουκρανικό Στρατό που εκπαιδεύουν οι Δυτικοί τους τελευταίους 3 μήνες με υπερσύχρονο Δυτικό εξοπλισμό.

Εάν τα καταφέρουν να σταματήσουν τους Ρώσους (οι οποίοι παρά τα όσα γράφονται και ακούγονται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, προχωρούν αργά και σταθερά) τότε θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν άμεσα. Αλλιώς οι Ρώσοι θα επιτύχουν σε λίγους μήνες αυτό που φαινόταν αδιανόητο 4 μήνες πριν, όταν ξεκινούσαν την παράνομη εισβολή τους. Να καταλάβουν στρατιωτικά ολόκληρη την Ουκρανία!

Αναμένουμε τις εξελίξεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.