Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Τραγωδία στη Λιβύη! 5 Έλληνες νεκροί

Share

Πληροφορίες για τραγωδία με πέντε νεκρούς μεταξύ ανδρών και γυναικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως μας ενημερώνει το καλά πληροφορημένο newsfire.gr σε επαρχιακά νοσοκομεία της Λιβύης – συγκεκριμένα στην πόλη Τακνές, βρίσκονται τραυματισμένα μέλη της ελληνικής ομάδας διασώσεων που πήγε στη Λιβύη.

Αυτό, το αποδεικνύει η φώτο που δημοσιεύει αποκλειστικά το newsfire.gr

Οι τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες, όμως η χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα είναι αμφίβολο εάν διασφαλίζει την επάρκεια της φροντίδας που χρειάζονται.
Για τον λόγο αυτό έφυγε από τη χώρα μας δεύτερο C 130 με ιατρικό προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Όπως αποδεικνύεται η αποστολή διάσωσης δε σχεδιάστηκε όπως έπρεπε και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση στον δημόσιο διάλογο σχετικά με αυτή. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ζήτημα των ανακοινώσεων των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών που έκαναν αρχικά λόγο για «ελαφρά τραυματίες».

Ενημέρωση 18/09/2023 – 01:36 πμ:

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εκτάκτου Ανάγκης της Λιβύης, Οσάμα Αλί, αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες του ατυχήματος της ελληνικής ομάδας βοήθειας με προορισμό τη Ντάρνα.

Το ατύχημα συνέβη μεταξύ λεωφορείου που μετέφερε ελληνική ομάδα βοήθειας και αυτοκινήτου που μετέφερε οικογένεια στην περιοχή Μαράουα πριν από την πόλη Τακνές.

Το λεωφορείο συγκρούστηκε με το ΙΧ οικογενειακό αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα το λεωφορείο και το αυτοκίνητο να πάρουν φωτιά.
Σύμφωνα με τις αναφορές μας πέθαναν 7 άνθρωποι, 5 από την ομάδα βοήθειας από την Ελλάδα και 2 από την οικογένεια που επέβαινε στο ΙΧ.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Τακνές.

φωτογραφία από τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Τακνές.
Αποκλειστική φωτογραφία του NewsFire.gr από Ελληνες τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Τακνές.

Νεότερη ενημέρωση για το δυστύχημα

Το papafotis.gr πενθεί

 

Προηγούμενη ενημέρωση

Τραγωδία στη Λιβύη – 4 Έλληνες νεκροί

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις