Πένθος για τους 5 Έλληνες που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

Το papafotis.gr πενθεί!

Εδώ στο papafotis.gr θεωρούμε αδιανόητο το ότι δεν κηρύχτηκε τριήμερο εθνικό πένθος για τους πέντε Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στην Λιβύη.

Εμείς, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, νιώθουμε το πένθος στην ψυχή μας. Θα παρατηρήσατε από εχθές μια διακριτική πένθιμη κορδέλα επάνω δεξιά στην οθόνη. Αυτόν τον τρόπο επιλέξαμε για να δείξουμε τον σεβασμό μας στους νεκρούς μας.

Το πένθος δεν είναι υπόθεση μόνο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Επίσης, καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση για τον (επιεικώς) απαράδεκτο τρόπο που χειρίστηκε το γεγονός.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης στον χειρισμό

Ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ήταν εσκεμμένη ενέργεια και άρα δολοφονία η κυβέρνηση βρίσκεται εξαιρετικά εκτεθειμένη (για να το διατυπώσουμε ευγενικά) εξαιτίας του τρόπου που χειρίστηκε το όλο θέμα.

Αφού διέδωσε ψευδείς πληροφορίες για τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, τους οποίους παρουσίαζε ως τραυματίες, ενώ τα διεθνή ΜΜΕ έγραφαν για νεκρούς, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, μετά τον διασυρμό για το απερίγραπτο μπάχαλο, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία των στρατιωτικών που βρήκαν φρικτό θάνατο το απόγευμα της Κυριακής.

Σε ανακοίνωσή του, το ΓΕΕΘΑ έδωσε τα ονόματα των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με την κυβέρνηση που μέχρι χθες δεν γνώριζε ούτε τι είχε συμβεί αλλά ούτε και τον ακριβή αριθμό των τραυματιών, να δηλώνει λίγες ώρες μετά ότι αντιμετωπίζει τους θανάτους ως τροχαίο δυστύχημα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ονόματα των τριών στελεχών των ΕΔ: «Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των σορών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Κατόπιν ταυτοποίησης των σορών, διαπιστώθηκε ότι οι θανάσιμα τραυματισμένοι είναι:

Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ
Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ

Σημειώνεται ότι νεκροί είναι και οι δύο διερμηνείς, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης.

Οι σοροί των τριών στελεχών των Ενόπλων ∆υνάμεων και δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, επαναπατρίστηκαν με αεροσκάφος C-27 από τη Λιβύη.

Στις Ένοπλες ∆υνάμεις έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος μετά την τραγωδία στη Λιβύη.

Ο Μαρινάκης τα «γύρισε» και διέψευσε την εμπλοκή της ΕΥΠ

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος χθες άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι συνέβη στη Λιβύη, σήμερα υποστήριξε ότι είναι βέβαιος πώς πρόκειται «για ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα», χωρίς ωστόσο να απαντά στα ερωτήματα που εγείρουν έντονο προβληματισμό.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ αποκάλυψε ότι στις έρευνες για την υπόθεση έχει ήδη μπει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ο Παύλος Μαρινάκης, το διέψευσε:

«Επιβεβαιωθήκαν οι αρχικές πληροφορίες ότι πρόκειται για ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Είναι ξεκάθαρο αυτό.

Η ελληνική κυβέρνηση, είναι προφανές ότι συνέλεξε πληροφορίες μετά το τραγικό συμβάν. Δεν ισχύει η πληροφορία ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη, το διαψεύδουμε αυτό» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ως αποκορύφωμα του φιάσκου της ανθρωπιστικής βοήθειας που στήθηκε με προχειρότητα και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, η κυβέρνηση αντί να απομακρύνει τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο μετά από τις ψευδείς ανακοινώσεις για τις ζωές των μελών της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων, επιχειρεί να τον «καλύψει»:

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άρσης ή οποιασδήποτε λιγότερης εμπιστοσύνης στον αρχηγό του στρατεύματος τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ κο Φλώρο» δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης και συνέχισε δικαιολογώντας το μπάχαλο με τις ανακοινώσεις:

«Δεν κινείται η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων με δημοσιογραφικούς όρους. Αυτή την ενημέρωση είχε από τις λιβυκές αρχές, δεν υπήρχε δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας, μόλις υπήρξε επικοινωνία άμεσα εκδόθηκαν ανακοινώσεις και ενημερωθήκαμε όλοι γι’ αυτή την τραγική έκβαση του δυστυχήματος» δήλωσε ο Π. Μαρινάκης.

Τραγωδία στη Λιβύη! Πληροφορίες για 5 Έλληνες νεκρούς

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *