Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

«Του τεκμαρτού το κάγκελο»! Ποιους θα «γδάρει» το νέο αιφνιδιαστικό χαράτσι Μητσοτάκη

Share

«Του τεκμαρτού το κάγκελο» έχει να γίνει τις επόμενες ημέρες στους ελεύθερους επαγγελματίες. Αιτία;

Η αιφνιδιαστική φορολογία που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη,αναδρομικά μάλιστα!!!

Λέτε να το λάβουν υπόψιν τους στις Ευρωεκλογές που έρχονται στις 9 Ιουνίου; Θα το δούμε…

Για ποιους …«χτυπάει η καμπάνα»;

Για τους ιδιοκτήτες μικρών ατομικών επιχειρήσεων, οι οποίοι τις διατηρούν πάνω από μια πενταετία θα κληθούν να πληρώσουν στο δημόσιο από 2.000 έως και 4.000 ευρώ.

Πρόκειται για έναν φόρο «χαράτσι» που κατάφερε να περάσει η κυβέρνηση στα τέλη του έτους για όσους δηλώνουν εισόδημα από 10.000 ευρώ και πάνω, χωρίς μάλιστα να προκαλέσει το μέτρο έναν ανάλογο θόρυβο αφού τους έπιασε όλους στον ύπνο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο λογιστής Δημήτρης Μπόκαρης στον Max Fm και στον Γιάννη Γεωργόπουλο.

Οι μικρές ατομικές επιχειρήσεις και ΟΧΙ τα νομικά πρόσωπα καλούνται να πληρώσουν ένα τσουχτερό χρηματικό φόρο, δίνοντας χρήματα τα οποία με την στενότητα που έχει η αγορά, τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν να δώσουν.  

Μέσα σε αυτές τις ατομικές επιχειρήσεις είναι και οι ιδιοκτήτες – οδηγοί ταξί, καθώς τους περισσότερους από αυτούς (όσους έχουν από 50% και πάνω ιδιοκτησία) τους πιάνει.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μπόκαρης το ποσό του  τεκμαρτού για κάθε ιδιοκτήτη μικρής ατομικής επιχείρησης βγαίνει μέσα από τις τριετίες. Όσες περισσότερες τριετίες τόσα περισσότερα πληρώνει.

Κάτι που σημαίνει ότι ιδιοκτήτες τέτοιων επιχειρήσεων που περιμένουν να βγουν στη σύνταξη θα πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό για το τεκμαρτό που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4.000 ευρώ.

Άρα κάποιοι από αυτούς θα αναγκαστούν  να κλείσουν την επιχείρηση τους , ψάχνοντας να βρουν κάποιον άλλο τρόπο για να βγουν στη σύνταξη αν ακόμα δεν έχουν συμπληρώσει τα ένσημα τους.

Πηγή: dete.gr

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις