Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

«Σαπάκια» τα γερμανικά τεθωρακισμένα! 18 άρματα νέας τεχνολογίας κατέρρευσαν σε άσκηση

Share

«Σαπάκια» τα γερμανικά τεθωρακισμένα! 18 άρματα νέας τεχνολογίας κατέρρευσαν σε άσκηση, σύμφωνα με το γερμανικό Σπίγκελ, το οποίο  αποκάλυψε το e-mail Γερμανού στρατηγού.

Ο άθλιος εξοπλισμός του γερμανικού στρατού τον έχει κάνει το περίγελο του ΝΑΤΟ!

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση με τους στρατηγούς της τη Δευτέρα για να συζητήσουν την τελευταία κρίση που θα πλήξει τον στρατό της Γερμανίας: Τα κατεστραμμένα άρματα μάχης, που βγήκαν εκτός μάχης, χωρίς μάχη!

Η έκτακτη συνάντηση ακολουθεί τη διαρροή ενός email από έναν ανώτερο διοικητή στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Μπούντεσβερ, στο οποίο θρηνεί για τη θλιβερή κατάσταση των οχημάτων μάχης πεζικού του τμήματός του.

«Ακόμη και με τις καλύτερες προετοιμασίες, το ζήτημα της ετοιμότητας των οχημάτων έχει γίνει ένα παιχνίδι λαχειοφόρου αγοράς», έγραψε ο υποστράτηγος Ruprecht von Butler στο αφεντικό του, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του email που παρέθεσε το Der Spiegel το Σαββατοκύριακο.

Κατά τη διάρκεια μιας άσκησης στις αρχές Δεκεμβρίου για την προετοιμασία μιας ταξιαρχίας αρμάτων μάχης της Μπούντεσβερ για ένταξη στη δύναμη αντίδρασης «υψηλής ετοιμότητας» του ΝΑΤΟ, και τα 18 σύγχρονα γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού «κατέρρευσαν», έγραψε ο φον Μπάτλερ.

Τα τανκς, γνωστά ως Pumas, υπέστησαν μυριάδες δυσλειτουργίες από ηλεκτρονικές βλάβες έως «βλάβες πυργίσκου». Οι στρατιώτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ένα από τα τανκς αφού η καλωδίωση του έπιασε φωτιά.

Τα Pumas έχουν σχεδιαστεί για να μετακινούν στρατεύματα στο πεδίο της μάχης και είναι εξοπλισμένα με μια ποικιλία οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός πυροβόλου 30 χιλιοστών ικανό (τουλάχιστον θεωρητικά) να εκτοξεύει εκατοντάδες βλήματα ανά λεπτό.

Ως αποτέλεσμα των προβλημάτων, η Bundeswehr δεν έχει άλλη επιλογή από το να βασιστεί στον πρόδρομο της Puma, το Marder της δεκαετίας του 1970 – ένα από τα μοντέλα που η Ουκρανία επιθυμούσε να αγοράσει από τη Γερμανία, αλλά το Βερολίνο αρνήθηκε να πουλήσει.

Το κύριο άρμα μάχης της Γερμανίας, γνωστό ως Leopard II, συμμετείχε επίσης στις πρόσφατες ασκήσεις και απέδωσε πολύ καλύτερα, ανέφερε ο στρατηγός.

Τα προβλήματα εξοπλισμού της Bundeswehr δεν είναι νέα. Πράγματι, ο άθλιος εξοπλισμός του γερμανικού στρατού τον έχει κάνει τον περίγελο του ΝΑΤΟ.

Αποκαλυπτικό video έκανε αναλυτική αναφορά στα προβλήματα του άρματος που πριν ένα χρόνο ήθελε ο Πρωθυπουργός να αγοράσει πανάκριβα η Ελλάδα!

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις