Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ρωσική επέλαση! Έξω από το Χάρκοβο και πάλι

Share

Έξω από το Χάρκοβο και πάλι οι Ρώσοι καθώς έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Καταλυτική θα αποδειχτεί η νίκη των Ρώσων στην Μαριούπολη, για ολόκληρο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μόλις τρεις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση κατάληψης της Μαριούπολης και οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει την πλειοψηφία των στρατευμάτων τους στα ανατολικά.

Στη νέα ρωσική προσπάθεια να περικυκλώσουν και να αιχμαλωτίσουν το μεγαλύτερο και περισσότερο αξιόμαχο τμήμα των Ουκρανών, πρωταγωνιστούν και πάλι οι Τσετσένοι που διακρίθηκαν στη Μαριούπολη.

Η προέλασή τους είναι συνεχής αλλά αργή και με μεγάλη προσοχή για να περιορίσουν τις απώλειες. Και μέχρι τώρα τα καταφέρνουν. Έχουν ήδη προχωρήσει 40 χλμ. με μικρές απώλειες.

Η κυκλωτική κίνηση προϋποθέτει τον αποκλεισμό της μεγάλης και ρωσόφωνης πόλης του Χάρκοβου.

Στις επιτυχίες τους πιστώνεται η κατάληψη στρατηγικής σημασίας χωριών και κωμοπόλεων. Επίσης, κυρίεψαν με την συνδρομή ειδικών δυνάμεων, μια πολύ μεγάλη αποθήκη στρατιωτικού εξοπλισμού έξω από το Χάρκοβο.

Η μόνη εστία σοβαρής αντίστασης των Ουκρανών αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην Avdiivka που αποτελεί τον εφοδιαστικό κόμβο των Ουκρανών.

Οι Ουκρανοί προς το παρόν, κατορθώνουν να ενισχύσουν τις θέσεις τους με πυρομαχικά και καύσιμα, παρά το σφυροκόπημα της ρωσικής αεροπορίας.

Μέχρι στιγμής έχουν καταστρέψει 35 φορτηγά. Αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Su-25 και ελικόπτερα Ka-52 προσβάλλουν από χθες τις θέσεις των Ουκρανών.

Φαίνεται από την εξέλιξη των πραγμάτων, πως η ανάληψη της ηγεσίας από τον στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ φέρνει αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης.

Γνωρίστε ποιος είναι ο στρατηγός και γιατί οι Δυτικοί τον αποκαλούν “ο χασάπης της Συρίας” με ένα κλικ εδώ.

Όλα θα κριθούν από τη μεγάλη αντεπίθεση που προετοιμάζουν σχολαστικά οι Ουκρανοί…

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις