Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Alexander Dvornikov – Ο στρατηγός “εφιάλτης” για την Δύση επέστρεψε

Share

Ο στρατηγός “εφιάλτης” για την Δύση επέστρεψε.

Υπάρχει ένας στρατηγός στη Μόσχα που η αναφορά και μόνο του ονόματός του, ξυπνάει εφιάλτες στους στρατιωτικούς αναλυτές της Δύσης και των συμμάχων της.

Το όνομά του Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ.

Ο στρατηγός έγινε πασίγνωστος στους Δυτικούς, για την αποτελεσματικότητά του στην Συρία. Εκεί, επέδειξε ατσάλινη αποφασιστικότητα και στρατηγική ευφυία συντρίβοντας τα στίφη δεκάδων χιλιάδων βαρβάρων ισλαμοφασιστών του ISIS και άλλων ακραίων ισλαμιστικών ομάδων που έκοβαν το κεφάλι οποιοδήποτε αντιστεκόταν και οι οποίες  χρηματοδοτήθηκαν επί σειρά ετών με δισεκατομμύρια δολάρια από τις “πολιτισμένες” χώρες της Δύσης και του Αραβικού Κόλπου.

Το όνομα που του χρέωσαν οι Δυτικοί είναι “ο χασάπης της Συρίας”. Και αυτό για την δράση του στην δεύτερη μεγαλύτερη και εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας πόλη της Συρίας, το Χαλέπι.

Εκεί, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις των Δυτικών αναλυτών άλλαξε τα δεδομένα στο έδαφος κάνοντας μια πολύ καλά μελετημένη και ισορροπημένη σύνθεση δυνάμεων από Συριακό πεζικό, Τσετσένους ειδικά εκπαιδευμένους για μάχη μέσα σε πόλεις, ελαφρών τεθωρακισμένων, επιλεγμένων όπλων πυροβολικού και αεροπορίας.

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά! Μείωσε κατακόρυφα τις απώλειες (ιδίως σε άρματα μάχης, που ήταν εύκολος στόχος μέσα στις πόλεις) και άρχισε να απελευθερώνει το ένα οικοδομικό τετράγωνο μετά το άλλο.

Την ίδια στιγμή, προκαλούσε τεράστιες ανθρώπινες απώλειες στους ισλαμιστές με τακτικές παγίδευσής τους.

Για παράδειγμα, σε όσα σημεία προέβαλαν σκληρή αντίσταση οι ισλαμιστές, διέταζε τους στρατιώτες του να προσποιηθούν υποχώρηση.

Σε εκείνο το σημείο τους άφηνε να συγκεντρώσουν μεγάλες δυνάμεις καθώς (εσφαλμένα) θεωρούσαν ότι είχαν βρει κάποιο “ρήγμα” στις γραμμές των Σύριων / Ρώσων και ετοιμαζόντουσαν για επίθεση.

Όταν θεωρούσε ότι είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί, εξαπέλυε ένα καταιγισμό θερμοβαρικών  βομβών με το πυροβολικό και “εξουδετέρωνε” μέσα σε λίγα λεπτά εκατοντάδες ισλαμιστές.

Μετά την απότομη απώλεια τόσο μεγάλου αριθμού μαχητών, οι ισλαμιστές μη μπορώντας άμεσα να τους αντικαταστήσουν κατέρρεαν οι γραμμές άμυνάς τους και οι στρατιώτες του Dvornikov καταλάμβαναν αμέσως την περιοχή, με ελάχιστες απώλειες.

Και αυτό το έκανε ξανά και ξανά μέχρι που απελευθέρωσε το Χαλέπι και άλλες περιοχές της Συρίας.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που συνοδεύει τον χαρακτηρισμό του “χασάπης της Συρίας”. Αυτό ήταν ο ανελέητος βομβαρδισμός κατοικημένων περιοχών, εάν αυτό έπρεπε να γίνει σύμφωνα με τα επιτελικά του σχέδια.

Δεν δίσταζε ούτε στιγμή μπροστά στις “ανθρώπινες ασπίδες” που δημιουργούσαν οι ισλαμιστές, τοποθετώντας μπροστά τους ή ανάμεσά τους γυναικόπαιδα που είχαν αιχμαλωτίσει…

Αυτή η φήμη που τον συνοδεύει, του αδίστακτου προκειμένου να είναι αποτελεσματικός, είναι ο λόγος που σε αυτήν την κρίσιμη ώρα ο Πούτιν του αναθέτει την διοίκηση των επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Εάν ο Dvornikov επιβεβαιώσει τη φήμη του, θα το γνωρίζουμε σύντομα.

Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η ρωσική πολιτικοστρατιωτική ηγεσία έχει αλλάξει τακτική και είναι αποφασισμένη να “ματώσει” για τα καλά την ουκρανική πλευρά.

με πληροφορίες από την πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις