Τε. Σεπ 28th, 2022
Ο Μασκ δεν επιθυμεί πλέον να αγοράσει το twitter

Ο Έλον Μασκ αποφάσισε ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί άλλο με την εξαγορά του Twitter αφού δεν του έδιναν τα οικονομικά στοιχεία που ζητούσε, ώστε να είναι σε θέση να αξιολογήσει την πραγματική κατάσταση της επιχείρησης που θα αγόραζε.

Ο Μασκ δεν θα δώσει τα 44 δισ.

Έτσι, αποφάσισε να κρατήσει τα 44 δισ. δολάρια που θα δαπανούσε για την εξαγορά. Μόλις έγινε αυτό γνωστό στους επενδυτές η μετοχή κατέρρευσε, χάνοντας  6% από την τιμή που είχε πριν.

Ο επίσημος λόγος που ο Μασκ αρνήθηκε να προχωρήσει στην εξαγορά είναι ότι δεν γνωρίζει πόσοι ακριβώς είναι οι ψεύτικοι λογαριασμοί. Έτσι, δεν μπορεί να υπολογίσει με την τιμολογιακή πολιτική που σκεφτόταν να ακολουθήσει, εάν θα έχει κέρδη ή ζημιές.

Για παράδειγμα, ο Μασκ εντόπισε πολλές χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς, οι οποίοι επευφημούσαν τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν.

Το Twitter αντεπιτίθεται

Ο Μπρετ Τέιλορ. πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, ξεκαθάρισε εχθές ότι η εταιρεία πρόκειται να κινηθεί νομικά, επιδιώκοντας να εφαρμοστεί η συμφωνία.

«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του την Παρασκευή, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι θα υπάρξει δικαίωση στο δικαστήριο.

Η απόσυρση της προσφοράς του μεγιστάνα είναι απλώς μία ακόμη ανατροπή στην πολυτάραχη ιστορία της σχέσης του Μασκ με την ισχυρή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και ενδέχεται να προμηνύει μια τιτάνια δικαστική μάχη το επόμενο διάστημα.

 

 

 

Επιδότηση σε όλους ανεξαιρέτως – Δείτε τα ποσά

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.