Αυξάνεται η συμμετοχή του κράτους στην επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος

Όπως δήλωσε πριν λίγο ο κ. Σκρέκας την επιδότηση του ρεύματος για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα την λάβουν όλοι οι οικιακοί καταναλωτές ανεξαιρέτως.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο θα δοθεί επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο και χωρίς όριο κατανάλωσης, ενώ ο υπουργός έκανε λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης.

Αυτά είναι τα ποσά

Όλες τις κατοικίες ανεξαρτήτως ορίου, επιδοτούνται με 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές.

Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου το ποσό ανεβαίνει στα 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για τα επαγγελματικά τιμολόγια με ισχύ παροχής έως 35 kva (αρτοποιεία, εμπορικά καταστήματα, ζαχαροπλαστεία, μίνι μάρκετ, περίπτερα κ.α.) η επιδότηση είναι 192 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για τα αγροτικά, 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για τους υπόλοιπους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς κλάδους με ισχύ παροχής άνω των 35 kva, επιδότηση 148 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για τις επαγγελματικές και βιομηχανικές καταναλώσεις φυσικού αερίου, 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Υπάρχει σχέδιο…

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδιο για την επάρκεια ακόμα και σε περίπτωση διακοπής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και νέα λιγνιτική μονάδα, η Πτολεμαΐδα 5.

Οι συνολικές επιδοτήσεις διευρύνονται στα 722 εκατ. ευρώ για τον μήνα Ιούλιο.

Έως σήμερα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα Power Pass οι δικαιούχοι της αποζημίωσης έως και 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα. Η ενίσχυση αναμένεται να καταβληθεί εντός του Ιουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *