Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ξεκίνησε ανελέητο ρωσικό “σφυροκόπημα” στο Ντονμπάς

Share

Ξεκίνησε ανελέητο ρωσικό “σφυροκόπημα” στο Ντονμπάς ανοίγοντας τη μεγάλη μάχη για την περιοχή ξεκίνησε!

Αυτό παραδέχονται όλες οι πλευρές, αν και υπήρχε η ελπίδα στην Ουκρανική πλευρά η “Μάχη του Ντομπάς” θα ξεκινούσε μετά την γιορτή του Ορθόδοξου Πάσχα.

Φαίνεται πως ο Πούτιν επέλεξε να αιφνιδιάσει τους Δυτικούς για άλλη μια φορά, όπως έκανε στη Συρία. Πρέπει να σημειωθεί ότι τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς διοικεί ο Alexander Dvornikov. Ο στρατηγός “εφιάλτης” για την Δύση που επέστρεψε.

Όσοι αναγνώστες δεν έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ας κάνουν ένα κλικ στον σύνδεσμο για να πληροφορηθούν ποιος είναι ο στρατηγός στον οποίο ο Πούτιν ανέθεσε να του φέρει τη νίκη, όπως και στην Συρία. Επίσης, θα πληροφορηθούν και για τις τακτικές και μεθόδους που ακολούθησε ο Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ στην Συρία και ι Δυτικοί του …”χρέωσαν” τον χαρακτηρισμό “ο χασάπης της Συρίας”. 

Το ρωσικό πυροβολικό σφυροκοπά ολόκληρη την γραμμή επαφής με τις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς.

Προσπαθούν να καταστρέψουν μεθοδικά όχι μόνο φυλάκια και οχυρωμένεςθέσεις μάχης αλλά κυρίως κέντρα διοίκησης, σταθμούς ανεφοδιασμού και αποθήκες καυσίμων.

Όπως μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ήχοι εκρήξεων ακούστηκαν τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης κατά μήκος του μετώπου της ανατολικής Ουκρανίας με βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ, την Μαρίνκα, το Κραματόρσκ.

Η μεγάλη στρατιωτική προσπάθεια των Ρώσων αναμένεται από τους Ουκρανούς αξιωματούχους να εκδηλωθεί στο Χάρκοβο τη μεγάλη ρωσόφωνη πόλη στα βορειοανατολικά, στην πόλη “κλειδί” για τον έλεγχο της Οδησσού Μικολάγεφ στα νότια και την Ζαπορίζια στα νοτιοανατολικά.

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Κρεμίνα στην ανατολική περιφέρεια Λουχάνσκ, όπως παραδέχτηκαν οι τοπικές αρχές.

«Μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εξαπολύθηκε τη νύχτα» της Κυριακής προς Δευτέρα στην Κρεμίνα. Προς το παρόν, ο έλεγχος της πόλης Κρεμίνα έχει χαθεί και οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται»   δήλωσε ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ Σεργκέι Γκαϊντάι

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το χωριό Malinovka στην περιοχή Gulyaipole. Είναι μέρος του σχεδίου για να περικυκλώσουν τις πλέον αξιόμαχες στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν απομείνει στον Ουκρανικό στρατό και υπολογίζονται περίπου στις 100.000 άνδρες.

Εάν το επιτύχουν, θα είναι ένας θρίαμβος για τον Πούτιν. Και αυτό γιατί όχι μόνο θα έχει κερδίσει την Ανατολική Ουκρανία αλλά ολόκληρη η Ουκρανία θα είναι πια ανυπεράσπιστη…

Η σπουδαιότερη μάχη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η “Μάχη του Ντονμπάς” έχει ξεκινήσει και θα κρίνει την έκβαση του πολέμου αλλά και το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής, η οποία περιλαμβάνει τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις