Οργασμός στη δεξιά που εγκατέλειψε ο Κυριάκος

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στα δεξιά της Ν.Δ. και ιδίως γύρω από την πολιτική προσπάθεια του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, την «Πατριωτική Ένωση». 

  • του Δημήτρη Παπαφώτη

Οι πολιτικές διεργασίες που δρομολογούνται αυτήν την περίοδο είναι μια φυσική εξέλιξη, η οποία «πυροδοτήθηκε» από την πολιτική επιλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να …μετακινήσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τόσο πολύ προς το κέντρο, ώστε να μην μπορεί πλέον να ονομάζεται δεξιό κόμμα. Με την παλαιά έννοια του όρου τουλάχιστον!

Μεγάλη κινητικότητα

Μετά και το πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας για το παρασκήνιο γύρω από την «πρόσκληση προς το Δημήτρη Γιαννακόπουλο» του Προδρόμου Εμφιετζόγλου και της Πατριωτικής Ένωσης, νέες πληροφορίες βγαίνουν στην επιφάνεια σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως φαίνεται, δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμη κουτσομπολιό ή για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της Πατριωτικής Ένωσης. Πηγές από την Αθήνα λένε, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις γύρω απ’ αυτό το θέμα. Συγχρόνως, έχουν αρχίσει και φουντώνουν σενάρια γύρω από συναντήσεις που οργανώνει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με πρόσωπα από το «πάνω ράφι» τόσο από τον επιχειρηματικό όσο και από τον ακαδημαϊκό και πολιτικό κόσμο της δεξιάς στην Ελλάδα.

Τα όσα γράφει η Ελεύθερη Ώρα έχουν βάση και ενδεχομένως τα πράγματα να είναι πολύ πιο… «πιπεράτα», δεδομένου ότι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αρχίζει και βγάζει τους άσους, τον έναν μετά τον άλλο από το μανίκι του.

Οι πληροφορίες λένε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζει κάποιο δείπνο στο σπίτι του, όπου θα συναντηθεί με την ελίτ του ακαδημαϊκού κόσμου στον τομέα της γεωπολιτικής και της εξωτερικής πολιτικής με σκοπό να δημιουργήσει έναν πόλο που θα λειτουργήσει συλλογικά ως αντιστάθμισμα στο Σημιτικό ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο κυριαρχεί στις αποφάσεις του Μαξίμου ως προς τα γεωπολιτικά.

Την ίδια στιγμή, στενοί συνεργάτες του ισχυρού επιχειρηματία διεμβολίζουν τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα στο χώρο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία και δεν αποκλείονται τεράστιες εκπλήξεις.

Κάπου η πολιτική αυτό το καλοκαίρι μοιάζει με το μεταγραφικό παζάρι στα ποδοσφαιρικά και τείνει να το ξεπεράσει. Δε θα μας εκπλήξει λοιπόν, αν δούμε ηχηρές μετακινήσεις προσώπων και στελεχών στο καράβι του Προδρόμου Εμφιετζόγλου, ο οποίος μέχρι σήμερα έμοιαζε σαν καπετάνιος υπερωκεανίου χωρίς ναύτες. Τα πράγματα μάλλον αλλάζουν…

Ακολουθεί το σημερινό ρεπορτάζ από την Ελεύθερη Ώρα

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον πατριωτικό χώρο με τα ονόματα δύο ισχυρών ανδρών του επιχειρηματικού γίγνεσθαι της χώρας μας να κυριαρχούν. Ο ένας είναι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο οποίος ήδη εδώ κάποιους μήνες έχει ιδρύσει την «Πατριωτική Ένωση» ως έναν πολιτικό σχηματισμό «ομπρέλα» με σκοπό να συσπειρώσει τις πατριωτικές δυνάμεις της χώρας εν όψει των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές λάβουν χώρα.

Ο δεύτερος είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δεν είναι λίγες οι φορές, που τα τελευταία χρόνια με τις παρεμβάσεις του μέσω κοινωνικών δικτύων έχει καυτηριάσει το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, έχοντας μάλιστα χρησιμοποιήσει σκληρούς μέχρι και χυδαίους χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό.

Τους δύο άνδρες συνδέουν αρκετά στοιχεία, τα οποία τους διαφοροποιούν από το μεγαλύτερο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Κατ’ αρχάς, οι οικογένειές τους συνδέονται από μία μακροχρόνια φιλία. Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, από την εποχή που ήταν Πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής διατηρούσε στενή σχέση, τόσο με τον πατέρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Παύλο, όσο και με τον θείο του Θανάση. Μία σχέση, που διέβη τα όρια του αθλητισμού και του παραγοντισμού και εξελίχθηκε σε κοινωνική και φιλική.

Συγχρόνως, και οι δύο έχουν επανειλημμένως εκφράσει την αγάπη τους για την πατρίδα, την πίστη τους, αλλά και τον έντονο αντισυστημισμό τους, χωρίς να διστάζουν να έρχονται σε σύγκρουση με την εκάστοτε πολιτική ελίτ. Επισφράγισμα αυτής της στάσεως είναι οι διάφορες ευεργεσίες και η έμπρακτη συνεισφορά τους στον Έλληνα και το έθνος.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη χρηματοδότηση του πομακικού λεξικού και αλφαβηταρίου από τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου ούτε φυσικά το φαρμακείο στο Καστελλόριζο και τη δωρεά χιλιάδων δένδρων για την αποκατάσταση των καμμένων εκτάσεων στην Αττική από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Η κάθοδος στην πολιτική ήταν ένα μόνιμο αίτημα που τους απηύθυναν όσοι τους γνώριζαν και πίστευαν σ’ αυτούς και ήταν θέμα χρόνου πλέον αυτό να συμβεί. Την αρχή την έκανε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Η Ελεύθερη Ώρα από την περασμένη εβδομάδα κιόλας είχε ενημερώσει για τις κινήσεις που γίνονται μεταξύ των δύο ανδρών. Και μπορεί μέχρι στιγμής επίσημα να μη διαφαίνεται κάτι συγκεκριμένο, όμως ένα δελτίο τύπου της Πατριωτικής Ενώσεως ήρθε να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ μας. Αυτό έγραφε συγκεκριμένα:

«Ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου εκτιμά ιδιαιτέρως τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, διότι πέραν όσων έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό είναι ένας αγνός πατριώτης που ενδιαφέρεται για τα εθνικά μας θέματα.

Άλλωστε, γνώριζε και τιμούσε ιδιαιτέρως τον πατέρα του Παύλο και τον θείο του Θανάση, με τους οποίους είχε συνεργαστεί παλαιά, όταν ήταν πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής. Η Πατριωτική Ένωση τιμά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό της πατρίδος».

Εύλογα, θα σχολιάσει κανείς ότι μία πρόσκληση του κ. Εμφιετζόγλου προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δε μαρτυρά απαραιτήτως και κάποια συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο. Είναι όμως απορίας άξιον, το ότι αυτό γίνεται με τον συγκεκριμένο τρόπο. Γιατί ο κ. Εμφιετζόγλου να εκδίδει δελτίο τύπου, ενώ μπορεί κάλλιστα να σηκώσει το τηλέφωνο και να καλέσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;

Απευθύναμε το ερώτημα προς τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Παναγιώτη Δούμα, ο οποίος όμως απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, λέγοντας ότι «η έκδοση δελτίου τύπου είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις και πρακτικά επισημοποιεί το ενδιαφέρον για μία συνεργασία».

Αποκλειστικές πληροφορίες της Ελεύθερης Ώρας ωστόσο, λένε διαφορετικά πράγματα. Σύμφωνα με αυτές, οι δύο άνδρες έχουν έρθει ήδη σε συμφωνία και με την εν λόγω ανακοίνωση μετρούν αντιδράσεις για να μπορέσουν πλέον να καταστρώσουν τα σχέδιά τους, δεδομένου και ότι οι εκλογές ενδέχεται να είναι και πολύ κοντά.

Όσο πάντως, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, οφείλουμε να παραμένουμε επιφυλακτικοί.

Στα υπόλοιπα στρατόπεδα

Η είδηση της επικείμενης συνεργασίας έσπειρε έναν πανικό στο στρατόπεδο της λεγομένης «τριανδρίας», Τζήμερου – Μπογδάνου – Κρανιδιώτη, την Εθνική Δημιουργία. Κι αυτό, γιατί κάποιοι εντός των τειχών, έτρεφαν την ελπίδα να ισχυροποιήσουν το εγχείρημα με την συνεισφορά ενός ισχυρού οικονομικού παράγοντα σαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος συχνά πυκνά στο παρελθόν προκαταλάμβανε τον κόσμο ότι θα ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.

Το σενάριο συνεργασίας Εμφιετζόγλου – Γιαννακόπουλου ήρθε να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η παρουσία του Θάνου Τζήμερου, ως προέδρου του συνασπισμού «Εθνική Δημιουργία», είναι ό,τι πιο αποθαρρυντικό για ανθρώπους σαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ή τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου για να κάτσουν έστω και να συζητήσουν κάποια περαιτέρω συσπείρωση.

Και οι δύο γνωρίζουν ότι ο Τζήμερος είναι ένας ακραιφνής φιλελεύθερος, αν όχι νεοφιλελεύθερος, ο οποίος επί Μνημονίων δεν είχε διστάσει να στείλει επιστολή στην Καγκελάριο Μέρκελ, αποκαλώντας την «εξοχοτάτη» και ξεκινώντας με τη φράση «σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που κάνετε να προσφέρετε αίμα στην Ελλάδα, για να βγει από την εντατική». Και οι δύο την ίδια εποχή είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους με τα Μνημόνια.

Η σημειολογία λοιπόν που γεννά η παρουσία του ηγέτη της «Δημιουργία Ξανά» στην κορυφή αυτού του τριμερούς σχήματος, βάζει πολύ μεγάλους φραγμούς στη οικοδόμηση περαιτέρω συνεργασιών και στην ισχυροποίηση του εγχειρήματος, το οποίο, παρ’ ότι καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, δε δείχνει να προλαβαίνει έστω και να πλησιάσει το απαιτούμενο 3% για την πολυπόθητη είσοδο στη βουλή.

Το ίδιο βέβαια μπορεί να ισχύει και για τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ο οποίος ωστόσο, ανακοινώνει καθημερινά υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα, οργώνει τη χώρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, ενώ λειτουργώντας αθόρυβα και αιφνιδιαστικά, γέμισε πρόσφατα το Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη, εκπλήσσοντας ακόμη και τον πιο αισιόδοξο υποστηρικτή του.

Πρόβλεψη..

Για το τέλος, στο papafotis.gr σας κρατήσαμε το καλύτερο. Σημειώστε τα ονόματα που θα σας αποκαλύψουμε σήμερα και περιμένετε να δείτε το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

Αφροδίτη Λατινοπούλου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Αυτά τα τρία ονόματα, ίσως χωρίς να το συνειδητοποιούν, κρατάνε στα χέρια τους με τις αποφάσεις που θα πάρουν το μέλλον του Πατριωτικού Χώρου.

Και εάν κοιτάξει κανείς τη μεγάλη εικόνα, ίσως και το μέλλον της Ελλάδας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *