Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Γιατί αποστρατεύθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Share

Γιατί αποστρατεύθηκε αιφνιδίως ο Αρχηγός της Αστυνομίας; Αυτή την ερώτηση θέτει δημοσίως ο κ. Παναγιώτης Δούμας ως Εκπρόσωπος Τύπου της Πατριωτικής Ένωσης, μέσα από μια «αιχμηρή» ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Παναγιώτης Δούμας είναι Ηλείος στην καταγωγή (Λάλα) και ελπίζουμε, σε περίπτωση εισόδου της Πατριωτικής Ένωσης στη Βουλή, σε μια πολύ δυναμική φωνή και διεκδίκηση για τα, καλώς εννοούμενα, συμφέροντα των Ηλείων.

Η Πατριωτική Ένωση & ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Η αιφνίδια αποστράτευση του Αρχηγού της Αστυνομίας Στρατηγού Κωνσταντίνου Σκούμα, πριν συμπληρώσει καν ένα χρόνο θητείας, θέτει ερωτήματα για τους
πραγματικούς λόγους της αλλαγής αυτής και θέμα σεβασμού των θεσμών.

Εάν ο Αρχηγός δεν ήταν κατάλληλος, γιατί επελέγη, ένα χρόνο πριν;

Ο ίδιος, με ανακοίνωσή του, διαμαρτύρεται για την αποστράτευσή του και υπαινίσσεται ότι αυτή έχει σχέση με πιέσεις των πολιτικών του προϊσταμένων για αντιθεσμική λειτουργία και συμπεριφορά στη διεκπεραίωση των καθηκόντων του.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται.

Οφείλει επίσης να γνωρίζει ότι ο σεβασμός των θεσμών και των θεσμικών λειτουργιών είναι βασικός παράγων της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, όπως και οποιοσδήποτε άλλος αξιωματούχος του κράτους, που επιλέγεται επί θητεία, πρέπει να έχει την ανεξαρτησία που επιβάλλει η θεσμική θέση του και συνδέεται με την ίση και νόμιμη αντιμετώπιση και μεταχείριση όλων των πολιτών, χωρίς καμία διάκριση ή αθέμιτη επιρροή .

-Το-
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις