Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση κατά Κασιδιάρη

Share

Νομοθετική ρύθμιση κατά Κασιδιάρη ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών.Ο χώρος που περιγράφεται σαν «δεξιά της ΝΔ» κερδίζει καθημερινά έδαφος σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αρκεί κάποιος να δει την άνοδο της Πατριωτικής Ένωσης, ένα νέο κόμμα που ίδρυσε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Να θυμίσουμε το πρωτοφανές γεγονός της προσπάθειας να εμποδιστεί πολιτική εκδήλωση στον Δήμο Αμαρουσίου του κυρίου Εμφιετζόγλου, που το papafotis.gr σας ενημέρωσε από την πρώτη ημέρα.

Τα ποσοστά σε «κόμμα Κασιδιάρη» είναι τέτοια που το οδηγούν στη Βουλή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Τα εκλογικά αντανακλαστικά της ΝΔ φημολογείται ότι σύντομα θα την ωθήσουν να λάβει μέτρα κατά αυτού του πολιτικού φορέα.

Νομοθετική ρύθμιση κατά Κασιδιάρη

Η νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Έχει σταλεί και στα άλλα κόμματα προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση και συμφωνία για την ψήφισή της από την εθνική αντιπροσωπεία.

Η ρύθμιση στην ουσία προβλέπει ότι ο Άρειος Πάγος, που εξετάζει αν θα μπορέσει να κατέβει ένα κόμμα στις εκλογές, όχι μόνο θα ελέγχει αν ο πρόεδρός του είναι μέλος ή έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση, κάτι που ήδη μπορεί να κάνει, άλλα ούτε θα επιτρέπει να τοποθετήσει στη θέση αυτή έναν «αχυράνθρωπο» για να ξεφύγει της εκλογικής νομοθεσίας.

Σημειώνεται ότι και η απλή πλειοψηφία είναι αρκετή για την ψήφιση της ρύθμισης, αλλά κυβερνητικός στόχος είναι να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα.

Εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ όπου προέδρευσε σύσκεψης της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα «ότι μπορεί να πρυτανεύσει η λογική, τουλάχιστον σε αυτό» όσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ ο πρωθυπουργός προσδιόρισε τον χρόνο των πρώτων εκλογών για τον Απρίλιο ή το Μάιο και τις δεύτερες εκλογές σε 4 με 5 εβδομάδες.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισήμανε όμως ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός.

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις