Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Πύργου

Κάτι “περίεργο” συνέβη την Πρωτομαγιά στον Πύργο. Ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου με τον πρέποντα αγωνιστικό παλμό, δεν είδαμε δημοσιογράφους από τον έντυπο Τύπο και κάποιους άλλους από τον ηλεκτρονικό, να καλύπτουν ενημερωτικά την μία από τις δύο! Αναφερόμαστε σε εκείνη που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πύργου. Γεγονός πραγματικά …”παράξενο” εάν σκεφτεί κάποιος προς στιγμή το κύρος του θεσμού. Πόσες δεκαετίες λαϊκών, εργατικών αγώνων στην ιστορία της χώρας μας. Πόσες διώξεις, πόσοι τραυματίες ή ακόμη και νεκροί για τα αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα.

Δεν ήταν μια οποιαδήποτε εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Πύργου. Αν και πάλι, σε τίποτα δεν μειώνεται η σημασία όλων των παραπάνω.  Δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε ημερομηνία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για την Πρωτομαγιά!

Πώς είναι δυνατόν να αξιολογείται σαν “μη σημαντική” ή “μη αναγκαία” η δημοσιογραφική κάλυψη ενός τέτοιου γεγονότος; Και μάλιστα στην εποχή μας που ζούμε έναν, κατά κοινή ομολογία (εκτός των κυβερνητικών), εργασιακό μεσαίωνα με ατελείωτες ώρες εργασίας και αναξιοπρεπή μεροκάματα…

Αναρωτιέται κανείς. Μήπως έχει κηρυχθεί κάποιου είδους ενημερωτικού “εμπάργκο” στο Εργατικό Κέντρο Πύργου;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *