Σα. Σεπ 24th, 2022
Η κ. Ζούπη με αγωνιστικό παλμό στην Πρωτομαγιά

Με αγωνιστικό παλμό γιορτάστηκε φέτος στον Πύργο η Εργατική Πρωτομαγιά σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις. Η πρώτη στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Εκεί, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν γνωστά άσματα από παλαιότερους κοινωνικούς αγώνες.

Εκφωνήθηκαν ομιλίες και ακούστηκε η βροντερή λαϊκή διαμαρτυρία για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί, για την τρομακτική άνοδο του κόστους του ρεύματος δια μέσω της περίφημης ρήτρας αναπροσαρμογής.

Για την καταρράκωση του βιοτικού επιπέδου, όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων, των ανέργων και σχεδόν του συνόλου των μικρών και μικρομεσαίων ελληνικών οικογενειών.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων αλλά και για το “χαμένο” 8ωρο εργασίας, το οποίο από κεκτημένο έγινε ζητούμενο όπως και το αξιοπρεπές μεροκάματο.

Πριν σας αναφέρουμε τους ομιλητές, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο μοναδικός βουλευτής Ηλείας που παραβρέθηκε ήταν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Καλαματιανός Διονύσης.

 

Ο κ. Καλαματιανός συζητά με την κ. Ζούπη
Ο κ. Καλαματιανός συζητά με την κ. Ζούπη

 

Ομιλητές ήταν:

ο κ. Νίκος Ορφανός γενικός γραμματέας Εργατικού Κέντρου, η αντιπρόεδρος του Ε.Κ. Πύργου κ. Χρύσα Ζούπη (την οποία βλέπετε στην κυρίως φωτογραφία του ρεπορτάζ), ο κ. Παναγιώτης Στάθας, ο κ. Νίκος Αχιλλεόπουλος πρόεδρος του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηλείας, ο κ. Γιάννης Γράψας από το Δ.Σ. του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηλείας, ο κ. Κώστας Πέππας πρώην πρόεδρος Ε.Κ. Πύργου, ο κ. Άγγελος Μαντάς Συντονιστής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ του Πύργου και άλλοι.

 

Ο κ. Αχιλλεόπουλος για την κατάσταση των εργαζομένων την Πρωτομαγιά του 2022
Ο κ. Αχιλλεόπουλος για την κατάσταση των εργαζομένων την Πρωτομαγιά του 2022

 

Τη δεύτερη εκδήλωση διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Μετά τις αγωνιστικές ομιλίες που εκφωνήθηκαν για την Πρωτομαγιά, ακολούθησε μεγάλη πορεία στο κέντρο του Πύργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.