Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

«Έξω από τα δόντια» ο Βασίλης Τσιρίκος για τα χάλια στην Ανδραβίδα

Share

Με μια ανακοίνωση «έξω από τα δόντια» ο Βασίλης Τσιρίκος καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Γιάννη Λέντζα, για τα χάλια στην Ανδραβίδα

Όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας αυτά που γράφει ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, η κατάσταση στην πόλη της Ανδραβίδας χρειάζεται άμεση παρέμβαση.

Βασίλης Τσιρίκος – Η ανακοίνωση

Το τελευταίο τριήμερο και με αφορμή τις αφιερωμένες στην Αγία Σοφία και την ιππική έκθεση εορταστικές εκδηλώσεις ,βρέθηκα στην ιστορική πόλη του δήμου μας, την Ανδραβίδα. Σχεδόν εγκαταστάθηκα εκεί.

Μου δόθηκε έτσι η ευκαιρία και ο χρόνος να συνομιλήσω με πολλούς κατοίκους της πόλης, να ακούσω τους προβληματισμούς τους,τα παράπονά τους , τις προτάσεις τους.

Όλοι , μα όλοι οι συνομιλητές μου συμφωνούσαν μεταξύ τους σε τούτο: Η άλλοτε κραταιά πόλη του ηλειακού κάμπου, η πόλη με τη μακραίωνη πολιτιστική ιστορία, η πρωταγωνίστρια των οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής, σήμερα μαραζώνει.

Η Ανδραβίδα, τα τελευταία κυρίως χρόνια ακολουθεί φθίνουσα πορεία, παρακμιακή.Αυτή είναι η διαπίστωση των κατοίκων της, αυτό εισπράττει ο κάθε επισκέπτης της πόλης.

Η απουσία παρεμβατικών έργων ουσίας από τη δημοτική αρχή, έργων που θα μπορούσαν να δώσουν μια αναπτυξιακή πορεία , να γίνουν ανάχωμα στη φθίνουσα πορεία της είναι ορατή.

Στην προεκλογική περίοδο των προηγούμενων δημοτικών εκλογών είχαν δοθεί, από τη σημερινή δημοτική αρχή, πλήθος υποσχέσεων για την εκτέλεση έργων που όχι μόνο θα ανέκοπταν τη φθίνουσα πορεία της πόλης ,αλλά θα τη μετέτρεπαν σε ατμομηχανή της ανάπτυξης ολόκληρου του δήμου.

Δυστυχώς ούτε μια από τις υποσχέσεις αυτές δεν υλοποιήθηκε…Ούτε μια!

Το εσωτερικό οδικό δίκτυο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ο βιολογικός, ένα έργο εκατομμυρίων που παραδόθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή σε πλήρη λειτουργία, εγκαταλείφθηκε, νέες συνδέσεις δεν γίνονται και τα λύματα καταλήγουν ανεξέλεγκτα στον Κυλλήνειο κόλπο.

Ο φωτισμός, στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης ,ανύπαρκτος, παιδικές χαρές και αθλητικοί χώροι ( ΑΕΘΛΕΙΟΝ-700.000ευρώ, που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και αφορούν την ενεργειακή αναβάθμισή του ,κινδυνεύουν να κάνουν φτερά καθώς το έργο πρόκειται να απενταχθεί ) σε κάκιστη κατάσταση και η υπόσχεση για παρεμβάσεις στο ιππικό κέντρο της πόλης έτσι ώστε η θρυλική ιππική έκθεση να αναβαθμιστεί σε γεγονός ευρωπαϊκής εμβέλειας ( τέτοιας έκτασης και βαρύτητας υπόσχεση δόθηκε) μετατράπηκε σε ένα ωραίο παραμύθι.

Το έργο που δρομολόγησε η προηγούμενη δημοτική αρχή στο ιππικό κέντρο και ήταν έτοιμο προς εκτέλεση, εγκαταλείφθηκε!

Ωστόσο όμως δόθηκε στους Ανδραβιδαίους μια άλλη υπόσχεση που αφορά στην ανάπλαση της πλατείας τους…

Επί τέσσερα χρόνια ακούν για ανάπλαση , για έγκριση χρηματοδότησης του έργου , τα χρόνια πέρασαν και η ανάπλαση ….κάποτε θα γίνει !

Εκτιμά όμως η απερχόμενη δημοτική αρχή πως η ανάπλαση της ήδη υπέροχης πλατείας θα λύσει όλα τα προβλήματα της πόλης;

Πιστεύει άραγε η δημοτική αρχή πως η αιτία που προκαλεί την παρακμή της πόλης είναι η… πλατεία της;

Είναι προφανές ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν είχε σχέδιο, δεν είχε στρατηγική ,δεν είχε όραμα και κυρίως δεν είχε θέληση να βοηθήσει την Ανδραβίδα.

Αποχωρούν εν μέσω χορών και οργάνων παραμένοντας στη μνήμη των ανδραβιδαίων ως…αδειανά πουκάμισα!

Βασίλης Τσιρίκος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

 

Νεότερη εξέλιξη

Απάντηση Βασίλη Τσιρίκου στην πολιτική «τοξικότητα»

 

Βασίλης Τσιρίκος - Πάμε Μαζί
Βασίλης Τσιρίκος – Πάμε Μαζί «Με τον Βασίλη»

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις