Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Απάντηση Βασίλη Τσιρίκου στην πολιτική «τοξικότητα»

Share

Η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Τσιρίκου στην «τοξική» στα όρια πολιτικού «λιβελογραφήματος» ανακοίνωσης του νυν δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Τσιρίκου

Στη μακρόχρονη πορεία μου στην αυτοδιοίκηση πορεύθηκα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πορεύομαι και στην προσωπική μου ζωή. Σύμφωνα με τα όσα μου ορίζει ο δικός μου κώδικας αρχών και αξιών.

Πορεύθηκα με ήθος, με ειλικρίνεια, με παρρησία.

Σεβάστηκα σε υπερθετικό βαθμό όλους όσοι θήτευσαν στην αυτοδιοίκηση, με ειλικρίνεια αναγνώρισα τις , μικρές ή μεγάλες, προσπάθειές τους για την ανάπτυξη του τόπου μας, με παρρησία αναγνώρισα και αναγνωρίζω το έργο τους.

Η καπηλεία από οιονδήποτε τους έργου τους αποτελεί πράξη ανηθικότητας, πράξη ανεντιμότητας.

Το να απαξιώνει κάποιος την προσωπικότητα των πολιτικών του αντιπάλων με συνειδητά ψέματα και με λεκτική λάσπη , συνιστά ύβρι,είναι πράξη πολιτικής αθλιότητας.

Ο απερχόμενος δήμαρχος με ένα λιβελογράφημά του προσπαθεί να πετύχει σε βάρος μου όλα τα παραπάνω..

Επιλέγει να πορευτεί στο τέλος της πολιτικής του διαδρομής επενδύοντας στην τοξικότητα αδιαφορώντας για τον κοινωνικό διχασμό που η επιλογή του προκαλεί.

Ουδόλως τον απασχολεί αν την επαύριο των εκλογών η κοινωνία μας βγει βαθύτατα , από τον διχασμό, τραυματισμένη.

Στον κατήφορο της τοξικότητας που πορεύεται δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω. Αγωνίζομαι για την κοινωνική συνοχή, για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, για το σύνολο της κοινωνίας μας.

Αφήνω τον απερχόμενο δήμαρχο να αυτοθαυμάζεται , να κοιτάζει το είδωλό του στον καθρέφτη του σπιτιού του και να βλέπει μέσα του τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη…

Αυτό που δεν βλέπει είναι το Βατερλώ!
(Προς ενημέρωσή του. Όταν εγώ από τα χρόνια της δεκαετίας του ’90 επισκεπτόμουν την ιππική έκθεση Ανδραβίδας συμμετέχοντας ακόμη και σε επιβραβεύσεις των συμμετεχόντων ο ίδιος εξαντλούσε το χρόνο του σε μέρη άλλα.)

Βασίλης Τσιρίκος
υποψήφιος Δήμαρχος ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ- ΚΥΛΛΗΝΗΣ

 

Διαβάστε τι είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας. Σημειώστε ότι αυτό που θα διαβάσετε ΔΕΝ είναι τα γραφόμενα οποιουδήποτε θυμωμένου πολίτη στις σελίδες του facebook αλλά ΕΙΝΑΙ επίσημο δελτίο Τύπου(!!!) του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Από αυτό μπορείτε εύκολα να βγάλετε συμπέρασμα για την «πολιτική αλαζονεία» που επικρατεί στον πολύπαθο δήμο…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ Κ. ΤΣΙΡΙΚΟ

Κύριε Τσιρίκο,

Μετά από την παταγώδη αποτυχία σας, να προσεγγίσετε και να έρθετε σε επικοινωνία με τους κατοίκους της Ανδραβίδας, κατά την διάρκεια του τριημέρου της Ιππικής Έκθεσης, αποφασίσατε να καταφερθείτε εναντίον της Δημοτικής Αρχής με ένα φθηνό λιβελογράφημα, παρουσιάζοντας τον εαυτό σας ως τον “προστάτη” και τον “τιμητή” της ιστορικής πόλης.

Εσείς, που ως δημοτικός σύμβουλος, επί τέσσερα χρόνια, είχατε ελάχιστες παρουσίες στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Και όταν αποφασίζατε να παραβρεθείτε, υπερψηφίζατε όλες τις αποφάσεις της Δημοτικής μας Αρχής.

Μπορείτε να μας αναφέρετε έστω και μία πρόταση που καταθέσατε για την Ανδραβίδα επί τέσσερα χρόνια; Ήσασταν άφωνος! Όπως και για όλα τα υπόλοιπα θέματα.

Θα θέλαμε επίσης να μας απαντήσετε, εάν το κείμενο που υπογράφετε, εκφράζει εσάς, ή την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Ναμπίλ Μοράντ;

Σας το υπαγόρευσε ο πρώην Δήμαρχος;

Τελικά, είστε υποψήφιος Δήμαρχος ή φερέφωνο μιας αποτυχημένης παράταξης, που ο λαός του Δήμου μας έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αλλά θέλει να επανέλθει δια της πλαγίας οδού χρησιμοποιώντας “πρόθυμους”;

Έτσι κι αλλιώς, εσείς προσωπικά, δεν είχατε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με την Ανδραβίδα.

Απορώ μάλιστα, εάν ξέρατε κατά που πέφτει το Ιππικό Κέντρο, στο οποίο εμφανιστήκατε για πρώτη φορά στη ζωή σας.

Προς ενημέρωσή σας λοιπόν, σας αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα από τα έργα της Δημοτικής μας Αρχής στην Ανδραβίδα:

-Καταφέραμε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να κατασκευάσουμε και να παραδώσουμε το νέο Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας.

-Έγινε ανάπλαση της νότιας εισόδου της πόλης.

-Μετά από πολλά χρόνια έγινε ασφαλτόστρωση στον δρόμο προς το αεροδρόμιο.

-Εγκαταστάθηκε νέος ηλεκτροφωτισμός στην οδό Καλφιώτη.

-Υλοποιήθηκαν για πρώτη φορά αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη.

-Κατέστη εύρυθμη η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού .

Το γήπεδο της Ανδραβίδας αναβαθμίστηκε, ενώ τοποθετήθηκαν και υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Επίσης,

-Ξεκινά άμεσα η κατασκευή του νέου Ιππικού Κέντρου Ανδραβίδας.

-Προχωρά η αγορά οικοπέδου για την κατασκευή του νέου Βιοκλιματικού Δημοτικού Σχολείου, καθώς και η μελέτη από τις Κτιριακές Υποδομές για την αναστήλωση του παλαιού παραδοσιακού σχολείου.

-Ενώ, όπως θα πληροφορηθήκατε φαντάζομαι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρόσφατα ενέκρινε 750.000 ευρώ ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια (αρχαιολογία) για την νέα ανάπλαση που έρχεται στην πλατεία της Αγίας Σοφίας και τις περιμετρικές οδούς.

Ενδεχομένως η αποδοχή που έδειξαν οι πολίτες της Ανδραβίδας προς το πρόσωπό μου αλλά και όλη την Δημοτική μας Αρχή όλες αυτές τις ημέρες να σας δημιούργησε ταραχή.

Εσείς, ήσασταν απομονωμένος στην γωνία σας. Και απομονωμένος θα παραμείνετε.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Ιωάννης Λέντζας

Άλλες δημοσιεύσεις για Τσιρίκο Βασίλη

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις