Σα. Σεπ 24th, 2022
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

 

Με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας για διακεκριμένες κλοπές συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην ηπειρώτικη πόλη ένας Έλληνας, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί ύστερα από πολύμηνη έρευνα για την εμπλοκή του στην σπείρα με τις 36 διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.

Η σπείρα δρούσε από τον Αύγουστο του 2021 ως φέτος το Μάρτιο με στόχο κυρίως μονοκατοικίες, από τις οποίες έκλεβε κυρίως μετρητά, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά 36 διαρρήξεις, από τις οποίες 29 σε σπίτια, μια κλοπή χρηματοκιβωτίου που περιείχε 31.000 ευρώ, μια κλοπή από ιδιωτικό μουσείο, δυο κλοπές από αυτοκίνητα, άλλες δυο από σταθμούς ύδρευσης Τοπικών Οργανισμών Έγγειων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) και μια κλοπή μετασχηματιστή του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Η συνολική αξία της λείας τους από τις διαρρήξεις υπολογίζεται στα 119.000 ευρώ!

Στο πλαίσιο της προανάκρισης είχαν συλληφθεί στις 12 Απριλίου τέσσερις συνεργοί του ηλικίας 23 ως 35 χρόνων, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι έξι Έλληνες μέλη της σπείρας που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές και τρεις ακόμη, που κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.