Η Ζούπη «κατακεραυνώνει» Αντωνακόπουλο για Τζανέτου

Η κ. Χρύσα Ζούπη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον κ. Στάθη Καννή στον Πύργο, γράφει για την Φιλία και την Πολιτική.

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέτοιες μέρες αυτό το θέμα «παίζει» αρκετά. Είναι ένα θέμα που «βαραίνει», πολλές φορές τις πολιτικές μας αποφάσεις και άλλες φορές «βαραίνει» τις ανθρώπινες σχέσεις.

Οι δύο αυτές καταστάσεις φανερώνουν την παθογένεια του περιεχόμενου των όρων αλλά και της πραγματικότητας των ανθρωπίνων σχέσεων.

Ανεξάρτητα από την ένταση των ημερών, είναι μια ευκαιρία προβληματισμού σε μια εποχή που όλα «πρέπει να ειπωθούν από την αρχή».

Αποτελεί προϋπόθεση φιλίας η πολιτική ταύτιση ή αποτελεί αίτιο φιλίας η πολιτική συμπόρευση;Όχι και στα δύο.

Η Φιλία είναι η έκφραση ενός κοινού συναισθηματικού κώδικα επικοινωνίας μεταξύ δύο ανθρώπων και η Πολιτική είναι η έκφραση ενός ιδεολογικού κώδικα με τον οποίοσυμπορεύονται κάποιοι πολίτες.

Η Φιλία αναφέρεται σε βιώματα που θέλεις να επαναλάβεις και σε αναμνήσεις που θέλεις να κρατήσεις ζωντανές.

Η Πολιτική αναφέρεται σε φαντασιακές καταστάσεις που θέλεις να κάνεις πραγματικότητα στον κοινωνικό χώρο που ζεις.

Ότι μπορεί αυτές οι δύο έννοιες να ταυτίζονται στην ίδια ανθρώπινη σχέση δεν είναι αδύνατον, αλλά το να αποτελεί για τη φιλία προϋπόθεση, η ταύτιση στην έκφραση των πολιτικών απόψεων είναι ψυχική παθογένεια και διαστρέβλωση του εννοιολογικού περιεχομένου της σχέσης.

Η αναγνώριση της αυτονομίας της Πολιτικής Έκφρασης του άλλου είναι Φιλία, η συναισθηματική επιβολή της ταύτισης είναι ψυχολογική εξάρτηση που ακυρώνει εν τοις πράγμασι την υγεία μιας τόσο όμορφης σχέσης, όπως η φιλία.

Χρύσα Ζούπη
Χρύσα Ζούπη υποψήφια στον δήμο Πύργου

Καλό είναι λοιπόν, αντιμέτωποι όλοι και ο καθένας μόνος απέναντι σε μια βαθειά καισυνολική κρίση ας φροντίσουμε παράλληλα με όλα τα άλλα να επαναπροσδιορίσουμετη στάση μας απέναντι στους φίλους μας, διότι δεν ακυρώνεται μια φιλία επειδή κάποιος διαφωνεί μαζί σου πολιτικά και δε σε ψηφίζει, διότι τότε ίσως δεν ήταν ποτέ φιλία και μάλλον ήρθε η ώρα επαναπροσδιορισμού της σχέσης.

Η πεποίθηση σε κάποιο άνθρωπο ότι ο φίλος του είναι δεδομένος ψηφοφόρος είναι εγωπάθεια για δε τον το φίλο, είναι Πολιτική απαλλοτρίωση της προσωπικότητας του και κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειάς του ως πολίτη.

Ποια είναι η Χρύσα Ζούπη

Η Χρύσα Ζούπη, του Ζώη και της Βασιλικής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο.

Το επάγγελμά της είναι γραμματέας στον ιδιωτικό τομέα .

Αποφοίτησε από το Εσπερινό Λύκειο “Ιωάννης Ζαπάντης” με εισαγωγή ως πρώτη πανελλαδικά στην Νοσηλευτική σχολή Πατρών ,ΤΕΙ .

Έχει αποφοιτήσει από το ΔΙΕΚ με ειδικότητα στον τομέα της Διοίκησης και Οικονομίας Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Έχει συμμετάσχει δύο φορές στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πύργου.

Από το 1998 είναι μέλος του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου.

Από το 2000 έως και τώρα εκλέγεται στο σωματείο ως Πρόεδρος.

Από το έτος 2012 εκλέγεται στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πύργου σε όλα τα αξιώματα ,με τελευταία ως Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου.

Συμμετείχε στην Επιτροπή Θεάματος Ακροάματος ΠΟΘΑ .

Συμμετείχε ως Αντιπρόσωπος του Νομαρχιακού συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ “ΗΛΙΣ” στην Περιφερειακή ομοσπονδία ΑΜΕΑ Δυτικής Ελλάδας, στην ΠΟΜΑΜΕΑ

Στην τελευταία εκλογική διαδικασία του συλλόγου ΑΜΕΑ εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος στο σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ “ΗΛΙΣ”.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Δημοτική παράταξη “Μπορούμε” με επικεφαλής τον Στάθη Καννή, Δικηγόρο.

Πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλει με όσες δυνάμεις διαθέτει στην επίλυση των πολύμορφων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της πόλης μας και των χωριών μας.

Η αντιστροφή της ασφυκτικής κατάστασης απαιτεί σχέδιο, γνώση, σύνεση και αποφασιστικότητα.

Δεσμεύεται ότι, στα πλαίσια της συλλογικής δράσης, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας.

«Καταπέλτης» η Ζούπη αποδομεί πολιτικά Αντωνακόπουλο

Ζούπη «κατακεραυνώνει» Αντωνακόπουλο για Τζανέτου

Παρέμβαση Ζούπη για το Επιτάλιο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *