Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

«Απόδραση» από το παραμελημένο Κατάκολο

Share

«Απόδραση» από το Κατάκολο! Όχι δεν πρόκειται για κάποια νέα κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε στο γνωστό λιμάνι της Δυτικής Πελοποννήσου.

Πρόκειται για την «περιπέτεια» που έζησαν 3.256 επιβάτες και 1.261 μέλη του πληρώματος.

Γίναμε «ρεζίλι»

Εξαιτίας ισχυρών ανατολικών ανέμων το πλοίο SPLENDITA της MSC προσάραξε σε αμμώδη αβαθή κατά τη διάρκεια του απόπλου, από το λιμάνι.

Αμμώδη αβαθή βέβαια, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μέσα στο λιμάνι και να κινδυνεύουν τα πλοία να «κολλήσουν» στον βυθό! Αυτό αποδεικνύει το πόσο παραμελημένο είναι το λιμάνι από την Δημοτική Αρχή Αντωνακόπουλου…

Το πλοίο «καθηλώθηκε» για αρκετές ώρες, μέχρι τελικά να γίνει δυνατή η ρυμούλκισή του έξω απ΄το λιμάνι. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, το SPLENDITA απέπλευσε με ασφάλεια για τον Πειραιά.

Το όλο γεγονός καυτηρίασε ο κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος (Πρώην Δήμαρχος Ιάρδανου) σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Αντωνακόπουλου.

Έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Καλά τα καρναβάλια, τα ανθεστήρια, οι συναυλίες, οι εκδηλώσεις πρωτομαγιάς κ λοιπά άλλα, στα πλαίσια της πολιτικής: άρτος κ θέαμα κ παντελής έλλειψης οργάνωσης, έργων ουσίας κλπ.

Μήπως όμως κάποια ευρώ πρέπει να διατεθούν για την ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ τού λιμένα Κατακόλου, που σήμερα το κρουαζιερόπλοιο τής μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας κρουαζιέρας στον κόσμο ( MSC) κόλλησε σε αβαθή με αποτέλεσμα το πλοίο να ακινητοποιηθεί με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διεθνή δυσφήμιση του λιμένα Κατακόλου.

Ψηλά γράμματα, άρτος κ θέαμα τίποτε άλλο. Χύμα στο κύμα.»

Αυτά έγραψε ο κ. Αριστειδόπουλος και το papafotis.gr σας τα παρουσιάζει για σκέψη και προβληματισμό.

Χωρίς κρίσιμες υποδομές το λιμάνι του Κατακόλου, την ίδια ώρα που… «διατίθενται» χρήματα για άρτον και θεάματα.

«Ο ΕΡΜΗΣ»: Ανακοίνωση «καταπέλτη» κατά Αντωνακόπουλου

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις