Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2025

Υπάρχουν 184.000 άνθρωποι κάτω από τα ερείπια

Share

Υπάρχουν 184.000 άνθρωποι κάτω από τα ερείπια!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Τούρκος σεισμολόγος -γεωφυσικός μηχανικός- Δρ Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν.

184.000 άνθρωποι κάτω από τα ερείπια

Η κυβέρνηση έκοψε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τούρκος σεισμολόγος -γεωφυσικός μηχανικός- Δρ Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν, μοιράστηκε μια δημοσίευση όπου υπολόγισε τον αριθμό των κτιρίων που καταστράφηκαν μετά από δύο σεισμούς στους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς που προκάλεσαν καταστροφές σε 10 πόλεις και τον πιθανό αριθμό των ανθρώπων που μπορεί να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Ο σεισμολόγος υπολόγισε τα διαμερίσματα τα οποία υπήρχαν στα ισοπεδωμένα κτήρια και τα πολλαπλασίασε με τον πιθανό αριθμό ατόμων που βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τον σεισμό.

Τούρκος σεισμολόγος -γεωφυσικός μηχανικός- Δρ Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν
Ο Τούρκος σεισμολόγος -γεωφυσικός μηχανικός- Δρ Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν

Οι πολυκατοικίες που κατέρρευσαν είναι περίπου 6 χιλιάδες, αφαιρώντας αυτούς που διασώθηκαν ή κατάφεραν να διαφύγουν, υποστηρίζει ό΄τι 184 χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια στις δέκα πληγείσες πόλεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Karar.

Η κυβέρνηση έκοψε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Karar επισημαίνει επίσης, ότι υπάρχει πρόβλημα στην πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έχουν γίνει πολύ σημαντικά στην επικοινωνία και τη μεταφορά πληροφοριών μετά τον σεισμό σε 10 πόλεις όπου ζουν 13, 5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η εφημερίδα προτείνει στους αναγνώστες της να ενεργοποιήσουν άλλο σύστημα επικοινωνίας, αφού η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύως.

Ο δημοσιογράφος Cüneyt Özdemir δήλωσε ότι η επιβράδυνση της πρόσβασης που ξεκίνησε το βράδυ έγινε από την Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (BTK).

Πολλοί χρήστες του Twitter που ήθελαν να συνεχίσουν να μοιράζονται πληροφορίες για τον σεισμό βρήκαν τη λύση εγκαθιστώντας εφαρμογές VPN στις συσκευές τους.

Εδώ είναι οι καλύτερες εφαρμογές VPN…», γράφει το δημοσίευμα παρέχοντας οδηγίες πως οι αναγνώστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις εφαρμογές του Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (VPN).

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις