Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο Λιμενικό Σώμα;

Share

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο Λιμενικό Σώμα; Δυστυχώς, τα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχει.

Την ίδια ώρα που με τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, ανακοινώνουν τα διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα για το ΛΣ/ΕΛ-ΑΚΤ, όπως τα μη επανδρωμένα αεροχήματα, τα πλωτά μέσα κλπ, εντύπωση και ανησυχία προκαλούν οι συνεχόμενες συλλήψεις στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ενδεικτικά :

-στις 7/2/24, ένας αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, επικεφαλής Λιμενικού Σταθμού στα νότια της Κρήτης, συνελήφθη από αστυνομικούς της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων και ελέγχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για παράβαση καθήκοντος, δωροληψία, παράβαση του τελωνειακού κώδικα, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

-στις 16/12/23 συνελήφθησαν 2 αξιωματικοί του Λιμενικού, με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών. Εξ αυτών ο ένας ήταν ο διοικητής ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς και πλωτάρχης στον βαθμό. Ταυτόχρονα, μάλιστα, είχε και τη θέση του προϊσταμένου της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών. Η σύλληψη έγινε από την Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ

-στις 13/11/23 συνελήφθησαν ένας τελωνειακός και ένας λιμενικός, με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε το ελληνικό δημόσιο

-στις 8/5/23 συνελήφθη Ανθυπασπιστής του Λιμενικού, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για εμπρησμό, απόπειρα έκρηξης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

-στις 2/5/2022 συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σε νησί της Βορείου Ελλάδος, λιμενικός υπάλληλος, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και μετά από έρευνα στην οικία του, διαπιστώθηκε να διατηρεί, σε ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

-στις 9/10/2021 συνελήφθη 47χρονος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, σημαιοφόρος στον βαθμό, από στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείς, έξω από το σπίτι του στον Πειραιά, με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών.

-στις 28/12/20 προέκυψε σύλληψη στελέχους Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην οποία προέβησαν στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για παράβαση των άρθρων 235, 259 και 385 του Π.Κ., καθώς ιδιώτης κατήγγειλε πως ο υπαξιωματικός του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. του ζήτησε χρήματα για να μη βεβαιώσει παραβάσεις για το σκάφος του.

Οι παραπάνω υποθέσεις, αποτελούν ενδεικτικές αναφορές, ωστόσο προκαλούν αρνητική εντύπωση για ένα σώμα το οποίο έχει αστυνομικό ρόλο, στρατιωτική οργάνωση και είναι μικρού μεγέθους.

πηγή NewsFire.gr

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις