Παγώνει η προσπάθεια
Το ουκρανικό «παγώνει» την προσπάθεια της Μ.Βρετανίας

να υπογράψει μια συμφωνία – μαμούθ στο ελεύθερο εμπόριο. Κάτι τέτοιο θα έδινε μια τεράστια «ανάσα» στην δοκιμαζόμενη από το κακώς εκτελεσμένο brexit. 

Το ουκρανικό «παγώνει» την προσπάθεια

Όπως όλα δείχνουν η Ινδία προτιμά να κρατήσει ανέπαφες τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με την Ρωσία. Αυτό είναι ένα ηχηρό ράπισμα στις όποιες φιλοδοξίες έτρεφε η Μ.Βρετανία για τον μετα-ευρωπαϊκό της ρόλο στην Ανατολή…
Το Νέο Δελχί, το οποίο έχει στενούς οικονομικούς και αμυντικούς δεσμούς με τη Μόσχα, παρέμεινε ουδέτερο στον πόλεμο στην Ουκρανία, απείχε από τις διαδοχικές ψηφοφορίες στα Ηνωμένα Έθνη που καταδικάζουν τις ενέργειες της Ρωσίας.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Βρετανία θα πρέπει να αναβάλει τις συνομιλίες εκτός και έως ότου η χώρα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι αλλάξει τη θέση της για την Ουκρανία. 

Ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ, πρόεδρος της πανκομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας για τη Ρωσία, είπε ότι ήταν «παράλογες» οι διαπραγματεύσεις – οι οποίες ξανάρχισαν στις 7 Μαρτίου και διήρκεσαν έως τις 18 Μαρτίου – προχωρούσαν ακόμη.

Ο Μπέιτ Τομς, πρόεδρος του Βρετανο-Ουκρανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει «να επανεξετάσει την εμπορική του προσέγγιση στην Ινδία».  

Διμερές εμπόριο ύψους 35 δισ. δολ.

Συνολικά, το διμερές εμπορικό πλαίσιο των σχέσεων της Βρετανίας με την Ινδία καταγράφεται στα 35,54 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ διευρύνεται, καθώς εξυπηρετεί ένα σημαντικό τμήμα των στόχων εξωτερικής πολιτικής που έχει θέσει το Λονδίνο για την περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού.

Η Βρετανία επιδιώκει την ενίσχυση των σχέσεών της με τις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *