Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Βέλγιο: Καταδικάστηκαν για «υποκίνηση μίσους» λόγω αναρτήσεων στο Facebook που καλούσαν την κυβέρνηση να βάλει «πρώτα το λαό μας»

Share

Καταδικάστηκαν για «υποκίνηση μίσους» λόγω αναρτήσεων στο Facebook που καλούσαν την κυβέρνηση να βάλει «πρώτα το λαό μας»!

Έξι μέλη ενός δεξιού κόμματος στο Βέλγιο καταδικάστηκαν από το ποινικό δικαστήριο της Λιέγης για υποκίνηση μίσους σε μια σειρά ιστορικών αναρτήσεων στο Facebook, στις οποίες επέκριναν τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας και κάλεσαν τη βελγική κυβέρνηση να βάλει τους πολίτες της πάνω απ’ όλα.

Αυτοί που δικάστηκαν συνδέονταν με το Έθνος, ένα ριζοσπαστικό δεξιό κόμμα που δεν έχει εκπρόσωπο σε κανένα από τα νομοθετικά σώματα του Βελγίου, και ανάμεσά τους ήταν τρεις από τους πρώην υποψήφιους βουλευτές του στις περιφερειακές και ομοσπονδιακές εκλογές του 2018.

Οι καταδικαστικές αποφάσεις αφορούν διάφορες αναρτήσεις στο Facebook που δημοσιεύθηκαν μεταξύ του 2020 και του 2021, στις οποίες τα εν λόγω άτομα συνέκριναν το Μόλενμπεεκ, μια συνοικία των Βρυξελλών με μεγάλο πληθυσμό μεταναστών, με την Αφρική.

Έγραψαν επίσης: “Σταματήστε το να ζούμε μαζί, θέλουμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς”, αναφερόμενοι στους μετανάστες, εκτός από ένα σχόλιο που έγραφε: “Πρώτα ο λαός μας”.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο La Dernière Heure, οι αναρτήσεις περιλάμβαναν επίσης “αντιμουσουλμανικά σχόλια”, ασχολήθηκαν με θέματα “μετανάστευσης, αποκλεισμού του Covid” και άσκησαν κριτική στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο.

Η Leticia Knevels, η Sarah Dumalin και η Corinne Dupont ήταν οι τρεις πρώην υποψήφιες του Έθνους. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το κόμμα μετά τις ανεπιτυχείς εκστρατείες τους το 2018 και δημιούργησαν τη μη κερδοσκοπική οργάνωση National Values. Οι προσβλητικές αναρτήσεις δημοσιεύθηκαν στη σελίδα της νέας οργάνωσης στο Facebook.

Οι αναρτήσεις καταγγέλθηκαν στην ομοσπονδιακή αστυνομία, η οποία στη συνέχεια διεξήγαγε έρευνα και απήγγειλε κατηγορίες σε όσους βρίσκονταν πίσω από τον λογαριασμό.

Το ποινικό δικαστήριο της Λιέγης έκρινε έξι μέλη ένοχα για διακρίσεις και υποκίνηση μίσους κατά μειονοτικής ομάδας. Η ταμίας της οργάνωσης, Corinne Dupont, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή, η γραμματέας της, Sarah Dumalin, καταδικάστηκε σε 50 ώρες απλήρωτης εργασίας και η πρόεδρός της, Leticia Knevels, καταδικάστηκε σε 100 ώρες απλήρωτης εργασίας.

Δεν το βάζει κάτω η νεαρή Γερμανίδα πολιτικός που καταδικάστηκε για την δημοσίευση στατιστικών στοιχείων για τους ομαδικούς βιασμούς από Αφγανούς!

Οι καταδίκες τους συμπίπτουν με μια παρόμοια τύχη που επιφυλάχθηκε στην πολιτικό της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), Marie-Thérèse Kaiser, η οποία κρίθηκε ένοχη από το περιφερειακό δικαστήριο του Verden στην Κάτω Σαξονία τη Δευτέρα για “υποκίνηση μίσους” κατά των τοπικών Αφγανών εργαζομένων.

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις