Τσιρίκος Βασίλης

Συμπεράσματα περιοδείας…

Από την ημέρα που αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των συνδημοτών μου επισκέφθηκα όλες τις δημοτικές ενότητες και κοινότητες του δήμου μας.

Το έκανα όχι για να ικανοποιήσω την ανάγκη μιας προεκλογικής περιόδου αλλά από ανάγκη ικανοποίηση ς της θέλησής μου να ακούσω τους συνδημότες του.

Να ακούσω τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους, τα προβλήματά τους, την κριτική τους.

Να ακούσω αυτούς στους οποίους μια δημοτική αρχή απευθύνεται, αυτούς όπου οι όποιες ενέργειες ή παραλείψεις μιας δημοτικής αρχής αντανακλούν απευθείας στις ζωές τους.

Ξεκίνησα αυτή την επαφή με τους συνδημότες μου έχοντας ,καταρχήν, βαθύτατη επίγνωση των δυνατοτήτων μιας δημοτικής αρχής, του ρόλου της στη διαμόρφωση των σύγχρονων κοινωνιών….

Ο ρόλος της δεν είναι αυτός του κομπάρσου δεν είναι όμως και υποκατάστατο της κεντρικής κυβέρνησης, του κράτους.

Δρα συμπληρωματικά του κράτους αλλά ουσιαστικά.

Γνωρίζω επίσης ότι μια δημοτική αρχή, εν προκειμένω η δημοτική αρχή του δήμου μας , για να μπορέσει να παράξει ουσιαστικό έργο ,για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη της ιδιαιτερότητες της κάθε κοινωνίας.

Ιδιαιτερότητες που αφορούν στις ιστορικές και πολιτιστικές καταβολές της κάθε τοπικής κοινωνίας, στα ήθη και τα έθιμά τους,στη φυσική τους θέση, στις πραγματικές τους ανάγκες, στα προβλήματά τους.

Η κάθε τοπική κοινωνία, μικρή ή μεγάλη, αποτελεί και μια μοναδικότητα, είναι ξεχωριστή.

Διαπίστωσα λοιπόν πως αυτές οι απόψεις μου είναι ταυτόσημες με αυτές των κατοίκων της κάθε περιοχής που επισκέφθηκα.

Αυτό όμως που οι δημότες το γνωρίζουν το προβάλλουν και το φωνάζουν διαρκώς, απεδείχθη ότι δεν το γνώριζε η απερχόμενη δημοτική αρχή.

Δεν το γνώριζε αλλά και δεν θέλησε να το ακούσει .

Δεν μπήκε ποτέ σε μια διαδικασία διαλόγου με τους δημότες. Δεν θέλησε να τους ακούσει ποτέ.

Δεν σεβάστηκε την μακραίωνη ιστορία της Ανδραβίδας, τον πολιτιστικό πλούτο των Λεχαινών, τις μοναδικές προοπτικές του Κάστρου και της Κυλλήνης τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Βουπρασίας.

Το χειρότερο δε όλων, δεν φρόντισε να στήσει γέφυρες επαφής , επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των τοπικών κοινωνιών.

Δεν θέλησε να ενοποιήσει το Δήμο μας, δεν θέλησε να μετατρέψει τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών σε δημότες του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Προβάλλει λοιπόν ως άμεση αναγκαιότητα η αλλαγή στην ηγεσία του δήμου μας.

Είναι αναγκαία η αλλαγή πολιτικής κουλτούρας , είναι αναγκαία , όσο ποτέ άλλοτε, η συμμετοχή των δημοτών στο σχεδιασμό και στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Οφείλουμε να τους υπηρετήσουμε με σύνεση και ταπεινότητα , οφείλουμε να δώσουμε αξιοπρέπεια στη ζωή τους.

 

Βασίλης Τσιρίκος
υποψήφιος δήμαρχος Ανδραβίδας -Κυλλήνης

 

Διαβάστε άλλες δημοσιεύσεις μας για Βασίλης Τσιρίκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *