Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

«Τσεκούρι» στις συντάξεις χηρείας αμέσως μετά τις ευρωεκλογές! Θα (ξανα)κλάψουν 8.500 οικογένειες

Share

«Τσεκούρι» στις συντάξεις χηρείας αμέσως μετά τις ευρωεκλογές!

Μεγάλο «τσεκούρι» θα πέσει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές στις συντάξεις χηρείας για περίπου 8.500 δικαιούχους οι μάλιστα θίγονται και μάλιστα αναδρομικά!!!

Θυμίζουμε ότι βάσει του νόμου 4387/2016 -του γνωστού δηλαδή νόμου Κατρούγκαλου- έπρεπε να περικοπούν στο μισό (από το 70% στο 35%) οι εν λόγω αποδοχές, μετά την πάροδο της τριετίας, εάν η χήρα ή ο χήρος έχουν εισοδήματα είτε από δική τους σύνταξη, είτε από απασχόληση, για όλους τους συνταξιούχους τόσο του ιδιωτικού όσο και του Δημοσίου τομέα.

Την ίδια ώρα ο νόμος ορίζει ότι η καταβολή της εθνικής σύνταξης, θα πρέπει να χορηγείται σε μόνο μία απ’ όσες συντάξεις εισπράττει ο ίδιος δικαιούχος

Το ξεκαθάρισμα του λογαριασμού για την επέκταση της περικοπής της σύνταξης χηρείας και στον ιδιωτικό τομέα, στο μισό στην περίπτωση απασχόλησης ή συνταξιοδότησης του δικαιούχου, αναμένεται σε δυο περίπου εβδομάδες από σήμερα !!!

Μάλιστα βάσει του αρχικού σχεδιασμού, η περικοπή θα πρέπει να επιβληθεί σε όλες τις συντάξεις χηρείας (ανδρών και γυναικών) που δόθηκαν πριν την 1η Οκτωβρίου 2020 και σήμερα αν ο δικαιούχος εργάζεται ή συνταξιοδοτείται.

Ακούγεται πάντως ότι, θα υπάρχει ρήτρα, ώστε ο συνταξιούχος να μπορεί να επιλέξει ποια από τις δύο συντάξεις θα περιοριστεί στο 50%.

Σε ότι αφορά τώρα την περικοπή της δεύτερης Εθνικής σύνταξης, σε περίπτωση που ο δικαιούχος λαμβάνει περισσότερες από δύο συντάξεις το υπουργείο ψάχνει τον τρόπο να προχωρήσει την εφαρμογή της εν λόγω περικοπής καθώς οι αντιδράσεις των δικαιούχων είναι έντονες…άλλωστε η τελευταία «υπουργική απόφαση Τσακλόγλου» τέθηκε στον πάγο πριν καν εφαρμοστεί.

πηγή

 

Ο Ραφαήλ Καλυβιώτης στην Ηλεία! Ακούστε τι είπε για την τοπική οικονομία

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις