Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τρόμος στη Γαλλία! Δημιουργεί «εθνική κινητή δύναμη» καθώς ριζοσπαστικοποιημένοι μαθητές απειλούν σχολεία!

Share

Τρόμος στη Γαλλία από τους μαθητές με ισλαμικό υπόβαθρο που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί!

Τα σχολεία της Γαλλίας αντιμετωπίζουν πλέον τέτοιους κινδύνους ασφαλείας από ριζοσπαστικοποιημένους μαθητές που η υπουργός Παιδείας Νικόλ Μπελουμπέ ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας “εθνικής κινητής δύναμης” για να προσπαθήσει να κρατήσει τα απειλούμενα σχολεία ασφαλή.

Η “εθνική κινητή δύναμη” είναι εδώ…

Η κινητή δύναμη θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τη “φυσική ασφάλεια, την ψηφιακή ασφάλεια, αλλά και τη νομική ασφάλεια” των σχολείων που απειλούνται από ριζοσπαστικοποιημένους μαθητές, δήλωσε η υπουργός στις 29 Μαρτίου.

Η δύναμη αυτή θα έχει ως στόχο «να καθησυχάσει τους εκπαιδευτικούς και τις εκπαιδευτικές ομάδες» σε «σχολεία που αντιμετωπίζουν δυσκολίες», και μπορεί να αναπτυχθεί σε μια «αρκετά μεγάλο» χρονικό διάστημα, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την παραίτηση ενός διευθυντή στο Παρίσι, ο οποίος είχε ζητήσει από μια μαθήτρια να αφαιρέσει το πέπλο του προσώπου της πριν από τις εξετάσεις, στις 26 Μαρτίου, αφού δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της.

Το 2020, ο καθηγητής ιστορίας και γεωγραφίας Σαμουέλ Πατί μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου και αποκεφαλίστηκε αφού παρέδωσε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.

Ο Πατί είχε ανοίξει συζήτηση για τα σκίτσα που είχε δημοσιεύσει η Charlie Hebdo το 2012 που απεικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ.

Η νέα κινητή δύναμη θα οργανωθεί σε εθνικό επίπεδο, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο του 2024 για το νέο σχολικό έτος, δήλωσε η Μπελουμπέ, η οποία μίλησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε επαγγελματικό λύκειο στο Μπορντό.

Θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο εντός 48 ωρών, παρέχοντας πρόσθετη υποστήριξη στις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας, ανάλογα με τις ανάγκες.

Η δύναμη θα στρατολογήσει μια διεπιστημονική ομάδα περίπου είκοσι εθνικών εκπαιδευτικών πρακτόρων για αρχή.

Πρωταρχική αποστολή της θα είναι “η διασφάλιση της ασφάλειας, του κατευνασμού και της παιδείας στο οικείο ίδρυμα”.

Όταν συμβαίνουν βίαια περιστατικά και οι εκπαιδευτικοί ή τα σχολεία υποβάλλουν καταγγελία, το κράτος θα καταθέτει συστηματικά αστική αγωγή κατά των δραστών, δήλωσε ο υπουργός.

“Το κράτος πρέπει να είναι σε θέση να διεκδικήσει αποζημίωση για το σχολείο. Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί τους υφίστανται υλικές ζημιές, σωματικές, ψυχολογικές και ηθικές, οι οποίες χρήζουν αποζημίωσης. Και αυτό πρόκειται να κάνουμε”, πρόσθεσε.

Ένα βίντεο αποκεφαλισμού διανεμήθηκε σε πολλά σχολεία την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε το υπουργείο Παιδείας.

Άλλα σχολεία δέχθηκαν απειλές για επιθέσεις και κακόβουλες πράξεις.

Οι έρευνες της αστυνομίας έχουν ξεκινήσει και η αποστολή μηνυμάτων έχει πλέον ανασταλεί στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα ψηφιακών χώρων εργασίας (ENT), ως προληπτικό μέτρο, λέει ο υπουργός.

Οι ψηφιακοί χώροι εργασίας χρησιμεύουν ως σύνδεσμος μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, αλλά πρόσφατα χρησιμοποιήθηκαν από ριζοσπαστικοποιημένους μαθητές που απειλούν τους εκπαιδευτικούς.

Η αναστολή της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων αποσκοπεί στην “επαναφορά των λογαριασμών των μαθητών μας και στην ενίσχυση της ασφάλειάς τους”, λέει ο Belloubet.

Η παραίτηση του διευθυντή ήταν το τελευταίο από μια σειρά περιστατικών που μαστίζουν τα σχολεία της Γαλλίας, τα οποία έχουν δει έναν αυξανόμενο αριθμό εκπαιδευτικών να απειλούνται και να στοχοποιούνται από θρησκευτικά ριζοσπαστικοποιημένους μαθητές.

Brussels Signal

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις