Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τρόμος πάνω από την Ευρώπη: Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις το Πάσχα!

Share

Τρόμος πάνω από την Ευρώπη!

Μετά την Μόσχα οι αρχές ασφαλείας στην Ευρώπη φοβούνται για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών!

Η Αυστρία διατήρησε το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο τρομοκρατικού συναγερμού για τις γιορτές του Πάσχα, αλλά οι αρχές εξακολουθούν να λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις μετά την επίθεση στη Μόσχα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 137 ανθρώπους.

Επιπλέον ψηφιακή επιτήρηση και πρόσθετη αστυνομική παρουσία αναμένονται σε όλες τις πασχαλινές αγορές και τους εορτασμούς στη Βιέννη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ιδίως έξω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος αποτέλεσε στόχο αποτραπείσας τρομοκρατικής επίθεσης τα Χριστούγεννα.

Ένοπλοι φρουροί θα επανδρώσουν το χριστιανικό ορόσημο και αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται ανάμεσα στους πολίτες για να ξετρυπώσουν κάθε ύποπτη δραστηριότητα.

“Η αστυνομία εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για την ασφάλεια και είναι απαραίτητη και το Πάσχα”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ. “Γίνονται τα πάντα για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προστασία για τις πασχαλινές αγορές και τις πασχαλινές γιορτές”, πρόσθεσε.

Η αστυνομία της Βιέννης διαβεβαίωσε ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποια συγκεκριμένη βιώσιμη απειλή, αλλά δήλωσε ότι θα αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας της για προληπτικούς λόγους.

“Η αστυνομία της Βιέννης θα αναπτυχθεί όλο και περισσότερο με ένστολες και πολιτικές δυνάμεις για να διασφαλίσει τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας”, δήλωσε η δύναμη στην αυστριακή εφημερίδα Exxpress.

Θα αναπτυχθούν πολιτικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ειδικές μονάδες όπως η WEGA, η Cobra και μονάδες ετοιμότητας, ενώ ένας αυξημένος αριθμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα παρέχει επιπλέον επιτήρηση από αέρος.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αποτραπεί τρομοκρατικές δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη, με τη σύλληψη υπόπτων στη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Αυστρία.

Πολλοί ύποπτοι θεωρείται ότι έχουν διασυνδέσεις με την ISPK, μια ομάδα που αποσχίσθηκε από το Ισλαμικό Κράτους που δρα κυρίως στην αφγανική επαρχία Χορασάν.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, δύο Αφγανοί υπήκοοι με δεσμούς με τον τρομοκρατικό πυρήνα που έχει καταγραφεί από τον ΟΗΕ συνελήφθησαν στη Γερμανία ως ύποπτοι για το σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης κοντά στο σουηδικό κοινοβούλιο για να εκδικηθούν την άδεια διαδηλώσεων με καύση του Κορανίου στη χώρα.

Αρκετά άτομα θεωρείται ότι έχουν εκμεταλλευτεί τη μεταναστευτική οδό από την Ουκρανία για να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να σχεδιάσουν επιθέσεις, με τους υπηκόους του Τατζικιστάν και του Τουρκμενιστάν που συνελήφθησαν στη Γερμανία τον Ιούλιο του περασμένου έτους να έχουν εισέλθει στη Δυτική Ευρώπη από την εμπόλεμη χώρα.

Η Αυστρία διατήρησε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής της στα ίδια επίπεδα μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, αλλά άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, αύξησαν το δικό τους στο υψηλότερο επίπεδο, γεγονός που υποδηλώνει ότι επίκειται επίθεση.

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις