Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Τριήμερο πένθος στην ΕΛ.ΑΣ. για τον Γιώργο Λυγγερίδη

Share

Τριήμερο πένθος στην ΕΛ.ΑΣ. για τον Γιώργο Λυγγερίδη με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη!

Ο 31χρονος Γιώργος Λυγγερίδης έφυγε από τη ζωή σήμερα, Τετάρτη 27/12, μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του, καθώς υπέκυψε στα σοβαρότατα τραύματά του, τα οποία προκλήθηκαν από τη φονική ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσαν προς το μέρος του οπαδοί του Ολυμπιακού στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ νοσηλευόταν εδώ και περίπου 20 ημέρες στη ΜΕΘ του κρατικού νοσοκομείου της Νίκαιας, με τον θάνατό του να οδηγεί στην απόφαση να κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία.

«Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Η τραγική απώλεια του αστυνομικού, που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, έχει προκαλέσει θλίψη και συντριβή σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Λυγγερίδη θα τελεστεί μεθαύριο, Παρασκευή 29/12, στις 13:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις