Απαντήσεις Μαθηματικών, Βιολογίας & Αρχαίων

Και νέα προβλήματα σήμερα στην Τράπεζα Θεμάτων αντιμετωπίζουν αρκετοί καθηγητές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Προσπαθούν να εισέλθουν για να κληρωθούν τα θέματα των εξετάσεων αλλά είναι αδύνατον. Σημειώστε ότι, σήμερα πρέπει να εξεταστούν όσοι δεν τα κατάφεραν εχθές…

Τράπεζα Θεμάτων – «Για όλα φταίνε οι χάκερ»

Νέα επίθεση χάκερ τόσο στην Τράπεζα Θεμάτων όσο και σε παράπλευρα συστήματα του υπουργείου Παιδείας όπως το MySchool κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Αυτό ευθύνεται για τις νέες καθυστερήσεις και σήμερα στην άντληση θεμάτων για τις ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις, σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κόπτσης έκανε λόγο για «επίθεση μεγατόνων».

Όπως είπε «ενώ ολη τη νύχτα ήμασταν πάνω στο θέμα και δεν είχε καταγραφεί κάποια επίθεση και είχαμε λάβει περισσότερα μέτρα, το πρωί είχαμε μια μεγαλύτερη επίθεση όχι μόνο στο σύστημα αυτό αλλά και στα παράπλευρα συστήματα».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η επίθεση των χάκερ δεν έγινε στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, όπως τη Δευτέρα, αλλά στο δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) που υποστηρίζει την Τράπεζα Θεμάτων.

Λόγω αυτής της επίθεσης καταγράφηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στην άντληση θεμάτων από σχολεία σε αρκετές περιοχές, ανάμεσα στις οποίες Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Ηλεία, Κερατσίνι.

Είναι και «ικανοποιημένοι»…

«Δεν θα τους τους περάσει, το κράτος είναι δίπλα στα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης με αφορμή την κυβερνοεπίθεση της Δευτέρας, εξηγώντας ότι «πάνω από 1.000 σχολεία έχουν μπει και αντλούν θέματα και λίγα αντιμετωπίζουν προβλήματα».

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη ροή» πρόσθεσε ο κ. Κόπτσης.

«Ξορκίζουν» τις Πανελλαδικές

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς σε αυτές τα θέματα προκύπτουν και διανέμονται από άλλο, ανεξάρτητο δίκτυο.

Τι απαντάει η ΕΛΜΕ Ηλείας για την Τράπεζα Θεμάτων

Η πρωτοφανής ταλαιπωρία μαθητών-εκπαιδευτικών έχει αντιεκπαιδευτικό-ταξικό πρόσημο

Πανικός επικράτησε στα Λύκεια του νομού Ηλείας όπως και σε όλη την Ελλάδα καθώς από νωρίς το πρωί της Δευτέρας είχε πέσει η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων και ήταν αδύνατο να βγουν θέματα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εξετάσεις.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί περίμεναν ώρες με αγωνία πότε θα επανέλθει το σύστημα για να κληρωθούν τα θέματα και να δώσουν έτσι το μάθημα.

Και είναι τέτοια η εμμονή του Υπουργείου στο συγκεκριμένο μέτρο που δεν έστειλε μια απλή οδηγία να γίνουν οι εξετάσεις με θέματα που θα έβγαζαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί έτσι ώστε να άρχιζαν άμεσα οι εξετάσεις.

Αντ’ αυτού, προτίμησαν να παρατείνουν την αγωνία, το άγχος και την ταλαιπωρία τόσο των εκπαιδευτικών όσο πολύ περισσότερο των μαθητών και των οικογενειών τους.

Και φανταστείτε τι πανικός θα επικρατήσει αν γίνει κάτι παρόμοιο σαν το σημερινό στις Πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν σε λίγες μέρες.

Να το χαίρονται το “επιτελικό” τους κράτος που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις πιστά το υπηρέτησαν.

Απαιτούμε:

• Να καταργηθεί η ΕΒΕ και η τράπεζα θεμάτων.

• Σε περίπτωση που εξακολουθήσουν τα προβλήματα να μπουν τα θέματα από τους καθηγητές του σχολείου.
Κάτω τα χέρια από τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

Διαβάστε από το papafotis.gr το σχετικό δημοσίευμα της Δευτέρας  εδώ.

Νεότερη ενημέρωση – Εισαγγελική παρέμβαση για το αλαλούμ στα σχολεία

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισιδώρος Ντογιάκος παρενέβη μετά τη δεύτερη κατά σειρά κυβερνοεπίθεση που ισχυρίζονται οι αρμόδιοι ότι έγινε στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων Λυκείων στα σχολεία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ντογιάκος διαβίβασε την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τη σε βάθος έρευνα.

Στην παραγγελία ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ότι για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες Αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την Κυβερνοεπίθεση

«Μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

Οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων.

Διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν αν χρειαστεί ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον».

Τσαπανίδου: «Πάντα φταίνε οι άλλοι»

«Κατά τον κ. Σκέρτσο, ακόμη και για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση τριών ημερών ή οι κυβερνοεπιθέσεις», τονίζει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Πάντα φταίνε οι άλλοι. Στο μεταξύ η αγωνία των μαθητών συνεχίζεται, όσο το πρόβλημα στις εξετάσεις δεν λύνεται», σημειώνει η κ. Τσαπανίδου και καταλήγει:

«Το μόνο που μένει είναι η αλαζονική αποποίηση ευθυνών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που τέσσερα χρόνια τώρα δεν φρόντισε να θωρακίσει ψηφιακά την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων».

Ανδρουλάκης: «Παίζουν με την αγωνία των μαθητών»

«Για μία ακόμα μέρα αναδεικνύεται η αποτυχία της πολιτείας να εξασφαλίσει την εύρυθμη διενέργεια των εξετάσεων. Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά επιτελικό χάος», σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη νέα κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι «παίζουν με την αγωνία των μαθητών, προσπαθώντας να ρίξουν μάλιστα τις ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πώς «η απαράδεκτη αυτή κατάσταση βέβαια δεν είναι μόνο ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, είναι και θέμα κυβερνοασφάλειας των εθνικών μας ψηφιακών υποδομών, ευθύνη που με απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πέρασε σε μετακλητό υπάλληλο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

 

με πληροφοριες από την τρέχουσα επικαιρότητα και τη βασική πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *