Δίωξη στον Σπηλιόπουλο

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Κώστα Σπηλιόπουλο, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε Προέδρος και Διευθύνων Συμβούλος του ΟΣΕ την περίοδο 2019-2020.

Πιο συγκεκριμένα, ποινική δίωξη σε τέσσερα πρώην στελέχη του ΟΣΕ άσκησε σήμερα ο Εφέτης Ανακριτής που διερευνά την υπόθεση των Τεμπών.

Πρόκειται για δύο πρώην προέδρους και διευθύνοντες σύμβουλους του ΟΣΕ, έναν πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και κατά ενός εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ.

Και οι 4 κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Και τα τέσσερα είναι δια παραλείψεως, όπως μεταδίδει το larissanet.gr

Τα τέσσερα πρώην στελέχη αναμένεται να κληθούν για να απολογηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διώξεις τους σχετίζονται με τη μη διασφάλιση συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας όπως το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας GSM-R και το συστήματα σηματοδότησης.

Να σημειωθεί ότι ένας εκ των πρώην προέδρων του ΟΣΕ κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος καθώς ενέκρινε τη μετάθεση του 59χρονου σταθμάρχη στη συγκεκριμένη θέση, τη στιγμή που υπερέβαινε το όριο ηλικίας που είχε τεθεί από τον ΟΣΕ στη σχετική προκήρυξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *