Τραγωδία με πυρκαγιά για άλλη μια φορά μέσα στην Αθήνα

Απίστευτη η ανικανότητα της κυβέρνησης! Λίγες ημέρες μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις ότι τάχα είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καίγονται σπίτια μέσα στην Αθήνα!

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που κατακαίει τον Υμηττό και πλέον η φωτιά κατευθύνεται προς το Πανόραμα Βούλας και ήδη o εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση κατοικιών στην οδό Αριστείδου στη Βούλα καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια.

Όπως ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

 

Τα μέσα πυρόσβεσης στην πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το βουνό, από το τέρμα της οδού Μετσόβου απ’ όπου ξεκίνησε, ενισχύθηκαν, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Ελικόπτερα και πυροσβεστικά CL-415 Canadair επιχειρούν τώρα σε μια προσπάθεια να οριοθετηθεί το μέτωπο αν και η επέμβαση έγινε με καθυστέρηση αν σκεφτούμε την εγγύτητα της περιοχής με την αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

 

 

Ο συντονισμός είναι κακός καθώς τα όποια εναέρια έκαναν την εμφάνισή τους 20 λεπτά από την στιγμή που εντοπίστηκε η φωτιά. Την ίδια στιγμή τεράστιες είναι οι ευθύνες και του Δήμου για την καθυστερημένη αντιμετώπιση καθώς δεν υπάρχουν επαρκή πυροσβεστικά μέσα.

 

 

Τραγικό!!! Καίγονται σπίτια...
Τραγικό!!! Καίγονται σπίτια…

 

Να σημειώσουμε ότι με την φορά που έχει ο άνεμος είναι ορατός ο κίνδυνος να καεί ολόκληρη η Άνω Γλυφάδα με τον φόβο να είναι ιδιαίτερα αυξημένος για τις κατοικημένες περιοχές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *