Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Το «εντέλλεσθε» γιατρών αναστατώνει την Πάτρα

Share

Το «εντέλλεσθε» γιατρών αναστατώνει την Πάτρα

Μεγάλη αναστάτωση προκαλεί η τακτική του εντέλλεσθε στους Παθολόγους της Πάτρας.

Όπως γράφει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στα νοσοκομεία της Πάτρας για την τακτική του υπουργείου, το οποίο αρνείται να δώσει τη σωστή λύση στο μονίμως υποστελεχωμένο ΓΝ Πύργου.

Διαβάστε τι γράφει η εφημερίδα

Παθολόγοι επιστρατεύονται να αφήσουν τις θέσεις τους για να καλύψουν τις εφημερίες του Πύργου.

Κι όλα αυτά επειδή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνείται να κηρύξει άγονο το νοσοκομείο της Ηλείας κι έτσι να υπάρξει ανταπόκριση γιατρών στις προκηρύξεις για προσλήψεις.

Χθες παθολόγοι της Πάτρας που είχαν προγραμματισμένες τις εφημερίες τους στον «Άγιο Ανδρέα», στο ΠΓΝΠ και στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου κλήθηκαν να μετακινηθούν στον Πύργο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι είχε εφημερία στον «Άγιο Ανδρέα» ο διευθυντής ΕΣΥ Έκτορας Λιβιεράτος και κλήθηκε αυθημερόν να αφήσει τη θέση του και να πάει στον Πύργο.

Έτσι πίσω στην Κλινική της Πάτρας για να μην μείνουν ακάλυπτοι οι ασθενείς, εφημέρευσε ο διευθυντής της Κλινικής Κώστας Κούκιος.

Ανάμεσα σε αυτούς που επιστρατεύτηκαν είναι επίσης ο παθολόγος Κώστας Καλογερόπουλος από το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέας και η Βιβή Λουκοπούλου από την Παθολογική Κλινική του «Αγίου Ανδρέα».

«Εχουμε προγραμματισμένες τις εφημερίες μας στο νοσοκομείο που εργαζόμαστε. Δ

εν είναι δυνατόν μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας να καλούμε με ‘’εντέλλεσθε’’ να πάω για εφημερία στον Πύργο σε μία κλινική με 80 ασθενείς τους οποίους δεν γνωρίζω, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι.

Τι θεραπεία θα εφαρμόσω; Δεν είναι αυτό ιατρικά σωστά.

Είναι κακή ιατρική κάθε μέρα να αλλάζει ο γιατρός που παρακολουθεί έναν ασθενή» αναφέρει στην «Π» η κ. Λουκοπούλου.

Η ίδια, όπως και άλλοι συνάδελφοί της δεοντολογικά αρνούνται να αφήσουν ακάλυπτους ασθενείς.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μείνουν οι ασθενείς χωρίς γιατρό.

Επίσης κατανοούμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Καρβέλης, ο οποίος οφείλω να πω ότι επικοινωνεί μαζί μας πριν πάρει την απόφασή του, συζητάει την κατάσταση και μας καλεί να βοηθήσουμε, αλλά αυτό δεν είναι λύση.

Ενάμιση χρόνο τώρα πηγαινοερχόμαστε στον Πύργο. Διαταράσσεται η ζωή μας ο οικογενειακός μας προγραμματισμός και φυσικά μην ξεχνάμε τον κίνδυνο που υπάρχει σε αυτό τον δύσκολο δρόμο.

Συνήθως πάμε δύο – δύο ώστε να είναι ο ένας ξεκούραστος και να οδηγεί στην επιστροφή καθώς μετά από 24ωρη εφημερία δεν είσαι σε θέση να οδηγήσεις.

Το νοσοκομείο του Πύργου πρέπει να κηρυχτεί άγονο ώστε να μπορέσει να στελεχωθεί. Γιατί δεν το κάνει αυτό το Υπουργείο;» καταλήγει η κ. Λουκοπούλου.

πηγή pelop.gr

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις