Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Το ασημένιο μετάλλιο στο Ακροβατικό στην καλλιτεχνική κολύμβηση κατέκτησε η Ελλάδα

Share

Το ασημένιο μετάλλιο στο Ακροβατικό στην καλλιτεχνική κολύμβηση κατέκτησε η Ελλάδα.

Η εθνική μας ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι, κατέκτησε την δεύτερη θέση παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο στο Ακροβατικό.

Ο τελικός ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω της βροχής με τρεις χώρες να συμμετέχουν την Ελλάδα, την Ιταλία και την Γερμανία.

Η χώρα μας κατέκτησε την δεύτερη θέση παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο με την συμμετοχή της Εθνικής ομάδας με την οκτάδα των Μαρία Αλζιγκούζη Κομηνέα, Μαρία Καραπαναγιώτου, Ζωή Καράγγελου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Βασιλική Θάνου και Άρτεμη Κουτράκη συγκεντρώνοντας 191.8100 βαθμούς (112.8100 στα στοιχεία και 79.0000 στην καλλιτεχνική εντύπωση) στον τελικό του acrobatic. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Γερμανία με 192.7166 βαθμούς και το χάλκινο η Ιταλία με 159.2966 βαθμούς. Αυτές ήταν και οι τρεις ομάδες που αγωνίστηκαν.

Τα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου ολοκληρώνονται αύριο (14/6) με τρεις τελικούς.

Από ελληνικής πλευράς, το Ολυμπιακό ντουέτο των Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Σοφίας Μαλκογεώργου θα αγωνιστεί στις 11:30 π.μ. στον τελικό του τεχνικού προγράμματος, διεκδικώντας με πολλές αξιώσεις ένα μετάλλιο.

Το απόγευμα (17:30) θα γίνει ο τελικός στο ελεύθερο ομαδικό, όπου συμμετέχουν μόλις τέσσερις χώρες και η Ελλάδα είναι φαβορί για το χρυσό.

Πηγή: dimosio.gr

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις