Νέο υδατοδρόμιο δημιουργείται στο λιμάνι της Κυλλήνης

Ανοίγει ο «δρόμος» για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Κυλλήνης αφού, μετά από τρομακτικές καθυστερήσεις των Δημοτικών Αρχών Ναμπίλ Μοράντ και Γιάννη Λεντζα, χορηγήθηκε η σχετική άδεια ίδρυσης!  Για το Κατάκολο δυστυχώς, ούτε μια κουβέντα! Τι συμβαίνει επιτέλους στο Κατάκολο;

Ευχάριστη είδηση

Είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση για τους συντάκτες του papafotis.gr καθώς υποστήριζαν με συνεχείς δημοσιεύσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια μέσα από το  blog για τη βόρεια Ηλεία (boreiaileia.blogspot.com) την αναγκαιότητα κατασκευής υδατοδρομίου στην Κυλλήνη.

Το υδατοδρόμιο θα εγκατασταθεί στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης. Επιτέλους χορηγήθηκε, μετά από χρόνια αιτημάτων των πολιτών, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Όπως τονίζεται, με τη συγκεκριμένη απόφαση το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης» δύναται να προβεί στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθεί το αίτημα και για άδεια λειτουργίας.

Με αφορμή την πιστοποίηση άδειας ίδρυσης στο υδατοδρόμιο της Κυλλήνης, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Η περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου αποκτά σήμερα τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας επιπλέον υποδομής, η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης. Μαζί με την Καλαμάτα, την Κέρκυρα και τους Παξούς, αλλά και την Πάτρα, αναπτύσσεται σταθερά ένα δίκτυο που μπορεί να υποστηρίξει τις πτήσεις υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή, η οποία γνωρίζει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια».

Το Κατάκολο;

Και το Κατάκολο; Τι γίνεται εκείνη η προσπάθεια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου για την ίδρυση υδατοδρομίου στο Κατακολο; Πάλι θα μείνουν οι δημότες Πύργου με τα ωραία λόγια και τις διθυραμβικές ανακοινώσεις του Δημάρχου Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου;

Πού είναι τα έργα κύριοι της Δημοτικής Αρχής Πύργου για το Κατάκολο;

Ούτε την άδεια για ένα υδατοδρόμιο δεν μπορείτε να βγάλετε;

Πού πάνε όλες αυτές οι δεκάδες χιλιάδες ευρώ για συμβουλευτικές υπηρεσίες; Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *