Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Θρίλερ στις Βρυξέλλες για συνέδριο με ομιλητές Όρμπαν και Φάρατζ

Share

Θρίλερ στις Βρυξέλλες με τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού CPAC, ενός συνεδρίου Εθνικού Συντηρητισμού, η διοργάνωση του οποίου αποτελεί πρωτοβουλία του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και του κόμματός του, Fidesz.

Αφού οι λεγόμενοι «αντιφασίστες» πέτυχαν με απειλές την ανάκληση της παραχώρησης συνεδριακού χώρου από τον δήμο των Βρυξελλών, τώρα απειλούν να επανέλθουν, εν όψει της ευρέσεως νέου χώρου από τους διοργανωτές.

Ενώ ορισμένα δημοσιεύματα είχαν υποστηρίξει ότι η εκδήλωση είχε επισήμως «ακυρωθεί» λόγω των αριστερών ακτιβιστών, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι κατάφεραν να εξασφαλίσουν έναν άλλο χώρο στο κέντρο των Βρυξελλών, για να πραγματοποιηθεί το συνέδριο με κεντρικούς ομιλητές τον Βίκτορ Όρμπαν και τον ηγέτη του BREXIT, Νάιτζελ Φάρατζ.

Οι αριστεροί ακτιβιστές φαίνεται τώρα να ασκούν πίεση και στον νέο χώρο διεξαγωγής, με την εφημερίδα The Brussels Times να αναφέρει ότι ο λεγόμενος «Συντονισμός Αντιφασιστών του Βελγίου» δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητά να ακυρώσουν και αυτοί το συνέδριο.

Τα μέλη της ομάδας υποστηρίζουν ότι «παραμένουν κινητοποιημένοι» για να αναλάβουν απροσδιόριστη δράση κατά της εκδήλωσης, σε περίπτωση που αυτή πραγματοποιηθεί.

«Ως εκ τούτου, καλούμε κάθε χώρο ή ίδρυμα, βελγικό ή με έδρα τις Βρυξέλλες, να αρνηθεί να φιλοξενήσει αυτό το συνέδριο και τις τοπικές αρχές να μην το επιτρέψουν», ανέφεραν οι διαδηλωτές.

Πρόσθεσαν ότι θα διοργανωθεί πανηγυρικό συλλαλητήριο, εάν η εκδήλωση τελικά ακυρωθεί.

«Καλούμε όλους να είναι έτοιμοι για κινητοποίηση την Τρίτη στις 17:30. Σύντομα θα ανακοινώσουμε τον τόπο της κινητοποίησης, ανάλογα με το πού θα πραγματοποιηθεί τελικά το συνέδριο. Αν η διάσκεψη τελικά ακυρωθεί, θα καλέσουμε σε εορταστική συγκέντρωση στις Βρυξέλλες».

Brussels Signal

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις