Δε. Σεπ 26th, 2022
Αίρουν τις κυρώσεις οι Αμερικανοί στα γεωργικά ρωσικά προϊόντα

του Δημήτρη Παπαφώτη

 

Καταιγιστικές οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου οικονομικών των Η.Π.Α. οι Αμερικανοί αίρουν κάθε περιορισμό στην εμπορία γεωργικών προϊόντων, σε οτιδήποτε έχει σχέση με την αγροτική παραγωγή και προέρχεται από την Ρωσική Ομοσπονδία!

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, η οποία σηματοδοτεί έναν θρίαμβο για την πολιτική Πούτιν. Διαβάστε σε μετάφραση το κρίσιμο σημείο του αμερικανικού εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών:

«Το Υπουργείο Οικονομικών (Υπουργείο Οικονομικών) εκδίδει αυτό το Ενημερωτικό Δελτίο για να διευκρινίσει περαιτέρω ότι oι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στην παραγωγή, κατασκευή, πώληση ή μεταφορά σε γεωργικά προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων των λιπασμάτων), σε γεωργικό εξοπλισμό ή φάρμακα που σχετίζονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία (Ρωσία).

Επιπλέον, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC) έχει εκδώσει μια ευρεία γενική άδεια (GL) για την εξουσιοδότηση ορισμένων συναλλαγών που σχετίζονται με γεωργικά προϊόντα, γεωργικός εξοπλισμός, φάρμακα και ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όπως περιγράφεται με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να φέρουν τόσο ουκρανικά όσο και ρωσικά σιτηρά στις παγκόσμιες αγορές και για να μειωθεί ο αντίκτυπος του ρωσικού απρόκλητου πολέμου στην Ουκρανία στις παγκόσμιες προμήθειες και στις τιμές τροφίμων»…

Να προσθέσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαίρεσαν από τις κυρώσεις την πρώην θυγατρική της Gazprom στην Γερμανία την Gazprom Germany GmbH, προκειμένου να μην διακόψει την ροή φυσικού αερίου η Ρωσία στην ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ που καταρρέει!

Σε όλα αυτά προσθέστε και τη συνεχή προέλαση των ρωσικών Δυνάμεων στο Ντονμπάς καθώς η στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία παίρνει την τροπή που από μήνες επιθυμούσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Περιμένουμε τις νεότερες ειδήσεις και αισιοδοξούμε για μια γενική κατάπαυση του πυρός…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.