Σταθμός ΟΣΕ Πύργου θερινό σινεμά

Στις «ράγες» ο σχεδιασμός που προωθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Ν. Κοροβέσης μαζί με τον Δ/νοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θ. Κοτταρά

Την αξιοποίηση των δύο ιστορικών σιδηροδρομικών κτιρίων του ΟΣΕ, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, με «όχημα» τον Πολιτισμό και στην προκειμένη περίπτωση τον κινηματογράφο, προωθεί για το φετινό καλοκαίρι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  σε συνεργασία με τον ΟΣΕ.

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτιστικής δράσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Νίκος Κοροβέσης που έχει και την πρωτοβουλία για την λειτουργία θερινού σινεμά στους δυο σιδηροδρομικούς σταθμούς, συναντήθηκε προχθές στην Αθήνα με τον  Ηλείο Δ/νοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θανάση Κοτταρά, όπου συζήτησαν όλες τις λεπτομέρειες.

Στόχος- όπως επισημαίνει ο κ. Κοροβέσης- είναι να αποκτήσουν “ζωή” το αρχοντικό νεοκλασικό κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου, έργο του Τσίλερ που βρίσκεται στο στάδιο της ανακαίνισής του και το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο, όπως και το όμορφο κτίριο του ΟΣΕ στην Αρχαία Ολυμπία που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και να μην περιορίζονται μόνο στην διεκπεραίωση της μικρής προς το παρόν επιβατικής κίνησης που εξυπηρετεί την γραμμή Κατάκολο- Πύργος- Αρχαία Ολυμπία.

Το σχέδιο λοιπόν που δρομολογείται, είναι να αποκτήσουν τα δύο αυτά κτίρια του ΟΣΕ, έναν διαφορετικό ρόλο και οι υπαίθριοι χώροι τους, τους καλοκαιρινούς μήνες να φιλοξενήσουν έναν θερινό σινεμά με openair κινηματογραφικές προβολές.

Έτσι οι Ηλείοι αλλά και οι επισκέπτες του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν στα θερινά σινεμά που θα δημιουργηθούν σε μια περίοδο που οι κλειστές αίθουσες δεν θα λειτουργούν, επιλεγμένες ποιοτικές ταινίες για μικρούς και μεγάλους σε δύο εξαιρετικούς χώρους που ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες.

«Με τον τρόπο αυτό – καταλήγει  ο κ. Κοροβέσης –  θα δημιουργηθεί μια ευρεία πρόσβαση στο πολιτιστικό προϊόν που μπορούν να παράξουν δύο χώροι με μεγάλη ιστορία, όπως οι σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Άλλωστε ο κινηματογράφος αποτελεί ίσως το πιο διαδεδομένο είδος τέχνης, είναι ένα μέσον διασκέδασης και ψυχαγωγίας που κερδίζει διαρκώς έδαφος και έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο,  ενώ
διακρίνεται από το πλεονέκτημα ότι απευθύνεται σε ευρύ κοινό. Ας μην ξεχνάμε, ότι τα θερινά σινεμά όλοι τα έχουμε αγαπήσει…»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *