Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024

Θα δικαστεί στο Αίγιο για «βόμβες» στην Πάτρα

Share

Θα δικαστεί στο Αίγιο για «βόμβες» στην Πάτρα

Την ερχόμενη Δευτέρα, η 23χρονη κοπέλα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που πρωτοστάτησε στα εκτεταμένα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου 2022 στο κέντρο της Πάτρας μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, βαρύνεται με τις κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικών μηχανισμών, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της βιαιοπραγίας κατά αστυνομικών.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα 8 Απριλίου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου και ήδη η ΕΛΑΣ εκπονεί σχέδιο περιφρούρησης του Δικαστικού Μεγάρου για να μην επαναληφθούν όσα είχαν συμβεί τη βραδιά της 17ης Νοεμβρίου 2022 έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, όπου είχαν σπεύσει για συμπαράσταση της 23χρονης φοιτήτριας από την Αιτωλοακαρνανία δεκάδες αναρχικοί και αντιεξουσιαστές της Πάτρας.

Σύμφωνα με το βούλευμα-κατηγορητήριο η 23χρονη, πέραν της ταραχοποιού δράσης της εκείνη τη βραδιά, κατελήφθη να έχει στην τσάντα της έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή αόριστου αριθμού ανυποψίαστων πολιτών!

Θα δικαστεί στο Αίγιο για «βόμβες» στην Πάτρα - Στο εδώλιο 23χρονη

Η νεαρή κοπέλα εμφανίζεται στο βούλευμα να έχει ηγετικό ρόλο στα επεισόδια που είχαν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο κέντρο της Πάτρας, πέριξ του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου, γιατί οι αναρχικοί είχαν χρησιμοποιήσει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με γκαζάκια και φωτοβολίδες, ενώ πετούσαν και πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όλα συνέβησαν την ώρα που ολοκληρωνόταν η πορεία του Πολυτεχνείου, οπότε αποσπάσθηκε μια ομάδα αναρχικών και άρχισε να επιτίθεται παντοιοτρόπως στις δυνάμεις της Αστυνομίας, που αντέδρασαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επί δίωρο εκείνη τη βραδιά ένα αποπνικτικό σύννεφο καπνού είχε καλύψει την ατμόσφαιρα του κέντρου της Πάτρας και το γεγονός είχε προσλάβει πανελλήνιες δημοσιογραφικές διαστάσεις.

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις