Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Tέλος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Share

Tέλος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία καθώς μπαίνει σε εφαρμογή το νέο ποινολόγιο.

Τα περιστατικά παραβατικότητας μαθητών, στα οποία περιλαμβάνεται και η βιντεοσκόπηση από smart phones, έθεσε σε ισχύ την νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας από την επανέναρξη των μαθημάτων την Δευτέρα του Θωμά.

Αυστηροποιείται το νέο ποινολόγιο για τα παιδιά που φέρουν κινητά και θα αποβάλλονται ή θα αλλάζουν σχολείο εάν δεν συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα.

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για εξάρτηση πολλών παιδιών και εφήβων από τα κινητά τους σε σημείο που καμία ποινή δεν είναι ικανή πως να την αποτρέψει.

Το νέο ποινολόγιο

Απαγορεύεται όχι μόνον η χρήση, αλλά και η κατοχή κινητών σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Εάν διαπιστωθεί ότι κάποιος μαθητής μαγνητοφωνεί, φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί εκπαιδευτικούς ή συμμαθητές του, η διεύθυνση του σχολείου υποχρεούται να επέμβει άμεσα για να το σταματήσει και να ενημερώσει τους γονείς για το περιστατικό.

Εάν αξιολογηθεί ως σοβαρό συμβάν, μπορεί να επιβάλει αποβολή έως 3 ημέρες και εάν το θέμα φθάσει στον Σύλλογο Διδασκόντων η αποβολή μπορεί να φτάσει έως 5 ημέρες.

Ο Σύλλογος θα κληθεί να αποφασίσει και για αλλαγή σχολείου μαθητριών ή μαθητών που θα έχουν καταγράψει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις