Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

Τέλος ο «μύθος της αράχνης» – Αίτιο θανάτων ο διεισδυτικός στρεπτόκοκκος (iGAS) στην Ηλεία

Share

Τέλος ο «μύθος της αράχνης»!

Πλήρης ανατροπή και νέες διαστάσεις λαµβάνει το θέµα για τα θλιβερά περιστατικά θανάτου δύο νέων και υγιών ανθρώπων που παραθέριζαν ο ένας 48 ετών στο Κατάκολο και άλλος 45 µόλις ετών στην Αρχαία Ολυµπία, οι οποίοι «έφυγαν» αναπάντεχα µε αναντίστοιχη αιτία του πραγµατικού ο ένας και αδιευκρίνιστη έως τώρα ο άλλος.

Ανυπόστατη…

Πλήρως ανυπόστατη η ευρέως προβεβληµένη ως αιτία θανάτου του παραθεριστή στο Κατάκολο που αποδίδεται στο τσίµπηµα της αράχνης «ερηµίτης» και απολύτως πλέον τεκµηριωµένη η αιτία θανάτου και του έτερου παραθεριστή καθότι το µικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου αποκάλυψε ότι και οι δύο «έφυγαν» από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο (iGAS) που προκάλεσε σηψαιµικό σοκ.

Έτσι επιβεβαιώθηκε το δηµοσίευµα της «Γ» που έκανε λόγο τότε για ανεπιβεβαίωτο πλην µε αποχρώσες ενδείξεις υπαρκτό ενδεχόµενο οι δύο θάνατοι να προήλθαν από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις έχει αυτή την τραγική εξέλιξη.

Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες ,η αµφισβήτηση του τσιµπήµατος αράχνης ως αιτίου θανάτου έγινε από τον ∆ιευθυντή της Παθολογικής Κλινικής-Καθηγητή Παθολογίας Λοιµωξιολογίας, Μάρκο Μαραγκό, όταν είδε στο video τον ασθενή στο Νοσοκοµείο του Πύργου στον οποίο χορηγείτο αγωγή για το τσίµπηµα.

Σύµφωνα µε αδιάψευστες µαρτυρίες είπε:

«Η κλινική εικόνα του δεν παραπέµπει σε τσίµπηµα αράχνης και λόγω της τοξικότητας του δηλητηρίου να προήλθε σηψαιµικό σοκ.

Η περίπτωση χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση».

Μετά την µεταγωγή από το Νοσοκοµείου του Πύργου και του δεύτερου άνδρα στα Επείγοντα του ΠΓΝΠ όπου και κατέληξε στην ανάνηψη, ο Καθηγητής Μαραγκός σε συνεργασία µε την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα είπε η διερεύνηση να προχωρήσει και σε µικροβιολογική ανάλυση και στο δεύτερο περιστατικό, ενώ κάλεσε ο ίδιος το Κλιµάκιο του ΕΟ∆Υ αναφερόµενος στα δύο τραγικά περιστατικά καθώς και στον τρίτο άνδρα από την περιοχή που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ.

Στο πλαίσιο αυτό πραγµατοποιήθηκε τάχιστα η µετάβαση κλιµακίου του ΕΟ∆Υ στο Νοσοκοµείου του Πύργου, το οποίο προβαίνει σε συνεργασία µε το µικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκοµείου σε δειγµατοληπτικούς αιµατολογικούς ελέγχους σε ευρύ φάσµα στον πληθυσµό της περιοχής διερευνώντας τι συµβαίνει, καθότι υφίσταται πανευρωπαϊκή έξαρση του συγκεκριµένου λοιµογόνου βακτηρίου.

Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις