Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ταχύτητα, ψηλοί και δύναμη θα κρίνουν το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Share

Ταχύτητα, ψηλοί και δύναμη θα κρίνουν το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Στον ρυθμό, στην δύναμη και στην ρακέτα θα κριθεί το αυριανό (15/4, 20:15) ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός σύμφωνα με την ανάλυση για το www.esake.gr του Χρήστου Μαρμαρινού, σήμερα σκάουτερ για την Ευρώπη των Σακραμέντο Κινγκς και στο παρελθόν συνεργάτη προπονητή των «ερυθρόλευκων» για 14 χρόνια (2004-18) και Ομοσπονδιακού κόουτς του Κοσόβου (2020-22).

Ο Μαρμαρινός που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την σχέση του μπάσκετ με τα μαθηματικά, αναλύει το ντέρμπι με την βοήθεια των δεδομένων.

«Ο Παναθηναϊκός έχει κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα τρεις περισσότερες κατοχές από τον Ολυμπιακό και γενικά τον εξυπηρετεί να τρέχει και να δημιουργεί φάσεις νωρίς στις επιθέσεις του», εξηγεί ο 47χρονος κόουτς.

«Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά θέλει να ελέγχει περισσότερο το παιχνίδι και παίζει με λιγότερο ρίσκο», συνεχίζει ο Μαρμαρινός και επισημαίνει:

«Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο μετά τον ρυθμό, είναι η δύναμη. Το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι οριακά πιο αποτελεσματικό από του Παναθηναϊκού, εάν εξαιρέσεις τις βολές.

Εάν συνυπολογίσουμε τις βολές ο Παναθηναϊκός υπερτερεί.

Οι «πράσινοι» είναι δεύτεροι στην Ευρωλίγκα σε ποσοστό των επιθέσεων τους που καταλήγει σε βολές».

«Στην Euroleague το 1/4 των επιθέσεων του Παναθηναϊκού καταλήγει σε βολές και το 1/5 του Ολυμπιακού», διαπιστώνει ο Μαρμαρινός.

«Το τρίτο κρίσιμο στοιχείο είναι ο όγκος στην ρακέτα. Εκεί υπερτερεί ο Μουσταφά Φαλ και μειώνει την επιθετική αποτελεσματικότητα του Ματίας Λεσόρ, τις συνεργασίας δύο παικτών του Παναθηναϊκού και τα ντράιβ του Κέντρικ Ναν».

Το συμπέρασμα του Μαρμαρινού είναι πως:

«Ο Παναθηναϊκός θέλει να επιβάλλει πιο γρήγορο ρυθμό, το παιχνίδι να εξελιχθεί με την ίδια δύναμη των αναμετρήσεων της Euroleague και να βγάλει φάσεις μέσα από την ρακέτα.

Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσουν οι Μουσταφά Φαλ, Μόουζες Ράιτ να υπερτερούν στις ρακέτες, να οδηγήσει το παιχνίδι σε πιο υπολογισμένες κατοχές, χωρίς μεγάλο ρίσκο και να αποφύγει να δώσει φάουλ που οδηγούν σε βολές στον αντίπαλο του».

Πηγή: ΤΟ ΦΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις