Σα. Σεπ 24th, 2022
Παρελθόν ο Γιώργος Βούκανος απο το Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης

Παρελθόν πλέον ο Γιώργος Βούκανος από καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Δήμου Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης που επί σειρά ετών είχαμε συνδέσει το όνομά του με την επιτυχή διοργάνωση του συγκεκριμένου θεσμού, υπέβαλε την παραίτησή του. Επίσης, δημοσίευσε την επιστολή που έστειλε στον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα, ο οποίος από όσα διαβάσαμε στην επιστολή «φορτώνεται» την ευθύνη για τις εξελίξεις.

Διαβάστε την επιστολή

Βασικές μου θέσεις
ο πολιτισμός δεν επαιτεί αλλά απαιτεί
η τέχνη δεν είναι hobby είναι επιστήμη
Τα Φεστιβάλ δεν είναι “πιάτσες”, είναι χώροι παιδείας και ψυχαγωγίας
Τα Φεστιβάλ και ο πολιτισμός δεν είναι πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης
Το Φεστιβάλ είναι θεσμός με φιλοσοφία και ανήκει στην κουλτούρα κάθε περιοχής που το κληροδοτεί στις επόμενες γενιές, ως πολύ σοβαρή παρακαταθήκη ανάπτυξης και προόδου κάθε τόπου

Η παραίτηση μου ύστερα από 10 χρόνια από το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης δεν υποβόσκει καμία πολιτική αντιπαράθεση με τον αξιότιμο Δήμαρχο κ. Γιάννη Λέντζα, που πιστεύω ότι θα συνεχίσει το θεσμό με επιτυχία στο μέλλον. Δεν παραιτούμαι με καμία αίσθηση πικρίας, θεωρώ ότι ο κύκλος αυτός έκλεισε για μένα αυτή την εποχή. Πιστεύω ότι η απουσία επαφής και επικοινωνίας και ανεξάρτητου σχεδιασμού δεν συμβαδίζει με τον ρόλο μου ως καλλιτεχνικός διευθυντής. .

Σας εύχομαι ένα όμορφο πολιτιστικό καλοκαίρι και το καλοκαιρινό μας ταξίδι στον πολιτισμό θα συνεχίσει και αυτή τη χρονιά με το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Δημου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Γιώργος Βούκανος

Μουσικοσυνθέτης

 

Το papafotis.gr το μόνο που θα σχολιάσει προς το παρόν είναι ότι οι ευθύνες για να διατηρηθεί ο πολύτιμος για τον τουρισμό της περιοχής  θεσμός του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης πέφτει αποκλειστικά στις πλάτες του Γιάννη Λέντζα. Εκείνος θα φέρει την ευθύνη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια, για να σας ενημερώσουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.