Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα Taurus Leaks και ο πλήρης εξευτελισμός του WOKE Γερμανικού Στρατεύματος

Share

Τα Taurus Leaks ηχητικά αποσπάσματα από συνομιλίες ανώτατων στελεχών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεω, ρίχνουν τα φώτα της δημοσιότητας στην κατάσταση της Bundeswehr και του κορυφαίου προσωπικού της.

Αυτό συμβαίνει όταν παραμελείς την αντικατασκοπεία και προτιμάς να κάνεις τη ζωή των συντηρητικών στρατιωτών κόλαση.

Ένα μείγμα τρόμου και ντροπής σε κυριεύει όταν ακούς τη δημοσιευμένη πλέον συνομιλία μεταξύ αξιωματικών της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, την οποία κατά πάσα πιθανότητα οι ρωσικές υπηρεσίες κατάφεραν να χακάρουν πριν από δύο εβδομάδες.

Η ζωηρή συνομιλία σε τόνο «καζίνο» αποκαλύπτει πόσο ακομπλεξάριστα ο επιθεωρητής της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, αντιστράτηγος Ίνγκο Γκέρχαρτς, συνομιλεί με τον ταξίαρχο Φρανκ Γκρέφε από τη Διοίκηση Αεροπορίας και δύο αντισυνταγματάρχες μέσω ενός ανασφαλούς συστήματος διαδικτυακής συνδιάσκεψης, αποκαλύπτοντας άκρως απόρρητες πληροφορίες για τους πυραύλους κρουζ Taurus καθώς και πολύ πικάντικες λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό και τα αποθέματα της Bundeswehr.

Ο υπουργός Αμύνης της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους.

Ο υπουργός Αμύνης της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους.

Ανικανότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Το γεγονός ότι οι αξιωματικοί αποκαλύπτουν επίσης απροκάλυπτα τις ελλείψεις προμηθειών των συμμάχων του ΝΑΤΟ και μιλούν για επιλογές ανάπτυξης στον πόλεμο της Ουκρανίας που ξεπερνούν κατά πολύ τις αρμοδιότητές τους προσδίδει στη συνομιλία που διέρρευσε μια ενοχλητική εκρηκτικότητα εξωτερικής πολιτικής, η οποία πρέπει τώρα να εξομαλυνθεί, στο βαθμό που αυτό είναι ακόμη εφικτό, δεδομένου του πρόσφατου καταιγισμού καταγγελιών για ανικανότητα του υπουργείου Εξωτερικών και του καγκελαρίου.

Ο τελευταίος μόλις έφερε τον εαυτό του σε δύσκολη θέση μέχρι το κόκαλο στη διεθνή σκηνή, καθώς μίλησε για μυστικές βρετανικές δραστηριότητες στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας έτσι το «μπον-μοτ» που κυκλοφορεί μεταξύ των συμμαχικών υπηρεσιών: «Αν θέλετε ένα μυστικό να καταλήξει στη Μόσχα – δώστε το στους Γερμανούς»!

Καθολική αποτυχία

Η Γερμανία στέκεται πλέον «λίγο-πολύ γυμνή» στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο λόγω της πολυετούς παραμέλησης της Bundeswehr, αλλά και σε θέματα στρατιωτικής άμυνας, όπως αναγκάστηκε να παραδεχτεί το 2022 ο γενικός επιθεωρητής του στρατού Άλφονς Μάις.

Το γεγονός ότι ο Πούτιν καμαρώνει τώρα για αυτή την ανικανότητα δεν οφείλεται στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες, προς αγανάκτηση του «ειδικού σε θέματα ασφάλειας» της CDU Ρόντεριχ Κιζεβέτερ – έκπληξη, έκπληξη! – εξυπηρετούνται από την «εργαλειοθήκη του υβριδικού πολέμου».

Η αποτυχία είναι εσωτερική. Αυτό δεν εγείρει μόνο το ερώτημα της καταλληλότητας των υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματικών, οι οποίοι με ακατανόητη αμέλεια διαδίδουν επικίνδυνες για το κράτος πληροφορίες σε ανασφαλή διαδικτυακά φόρουμ, αλλά και της λειτουργικότητας της «Στρατιωτικής Υπηρεσίας Άμυνας» (MAD), η οποία στην πραγματικότητα θα έπρεπε να εστιάζει την κύρια προσοχή της στις ξένες και εχθρικές υπηρεσίες.

Οι μη εξειδικευμένοι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών κατασκοπεύουν τους στρατιώτες

Ωστόσο, από την ανάληψη των καθηκόντων της το 2020, η επικεφαλής της MAD, Μαρτίνα Ρόζενμπεργκ, η οποία δεν έχει προϋπηρεσία στην αντικατασκοπία, έχει φροντίσει να θεωρήσει την αναζήτηση δεξιών απόψεων στο στράτευμα ως βασικό καθήκον και να χρησιμοποιήσει τους πόρους της υπηρεσίας της για να κατασκοπεύει μέσα από φόρουμ συνομιλιών απλών στρατιωτών για σχετικές ατασθαλίες.

Αναστάζια Μπίφανγκ, η πρώτη τρανς διοικητής τάγματος στη Γερμανία, υπεύθυνη για την κυβερνοασφάλεια στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.
Αναστάζια Μπίφανγκ, η πρώτη τρανς διοικητής τάγματος στη Γερμανία, υπεύθυνη για την κυβερνοασφάλεια στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Και τι κάνει στην πραγματικότητα η «Διοίκηση Κυβερνοχώρου και Πληροφοριακού Χώρου» της Bundeswehr, η οποία συστάθηκε το 2017 και έχει αναλάβει την υπόθεση της ασφάλειας των στρατευμάτων στον κυβερνοχώρο;

Δεν αρκεί σε καμία περίπτωση να λάμπει απλώς στα φώτα της δημοσιότητας, διότι η Αναστασία Μπίφανγκ («Αυθόρμητη, λάγνα, τρανς*» – έτσι συστήνεται στο λογαριασμό της στο Tinder) είναι η πρώτη τρανσέξουαλ διοικητής που διορίζεται επικεφαλής μονάδας σε αυτό το καθολικά επαινετό τμήμα.

Ούτε αρκεί να διαλευκανθεί γρήγορα αυτό το «πολύ σοβαρό ζήτημα», όπως υπόσχεται τώρα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και ο «cool guy» υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, όπως τον αποκάλεσε ο στρατηγός Γκέρχαρτς, πρέπει τώρα να προβούν το ταχύτερο δυνατό σε διαρθρωτικές αλλαγές στο στράτευμα, προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτός ο στάβλος του Αυγείου της ανικανότητος και της προχειρότητος.

Διαφορετικά, όλες οι υπόλοιπες δαπανηρές προσπάθειες για την επίτευξη μιας «στροφής» θα είναι εντελώς μάταιες.

Junge Freiheit

Πηγή: NewsFireGR

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις