Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Τα παιδιά παίρνουν την εξυπνάδα από τη μαμά

Share

Έρευνα: Τα παιδιά παίρνουν την εξυπνάδα τους από τη μητέρα τους; Μία νέα έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η οποία αναφέρει ότι τα παιδιά παίρνουν τη νοημοσύνη τους από τη μητέρα τους.

Συγκεκριμένα, τα μωρά γεννιούνται με γονίδια που άλλες φορές κληρονομούν από τη μαμά τους και άλλες από τον μπαμπά τους. Ως προς τη νοημοσύνη, όμως κυριαρχούν απόλυτα τα γονίδια της μαμάς.

Έτσι, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ulm, της Γερμανίας, τα γονίδια αυτά έχουν μία βιοχημική «ετικέτα» που επιτρέπει την ανίχνευση της προέλευσής τους και αποκαλύπτει αν είναι ή όχι ενεργά όταν βρίσκονται μέσα στα κύτταρα των απογόνων.

Βρέθηκε, λοιπόν, πως όταν τα γονίδια αυτά είναι ενεργά προέρχονται αποκλειστικά από τη μαμά, ενώ αν τα ίδια γονίδιο έχουν κληροδοτηθεί από τον μπαμπά, τότε είναι ανενεργά.

Το Medical Research Council Social and Public Health Sciences Unit, στις Η.Π.Α. διεξήγαγε μελέτη στις μαμάδες το 1994 και μίλησε με 12.686 νέους, ηλικίας από 14 έως 22 ετών.

Η μελέτη επικεντρώθηκε στο IQ των παιδιών, την καταγωγή τους, το εκπαιδευτικό αλλά και το οικονομικό τους υπόβαθρο. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε είναι ότι την καλύτερη πρόγνωση νοημοσύνης των παιδιών αυτών δίνει αποκλειστικά το IQ της μαμάς τους.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις