Πανεπιστήμιο

Οι Σχολές για την Ηλεία χάθηκαν. Εκείνοι που έπρεπε να απολογηθούν σφυρίζουν αδιάφορα. Κάποιοι μάλιστα, φωνάζουν ζητώντας εξηγήσεις από άλλους, σε μια μάταιη προσπάθεια να ξεφορτωθούν από πάνω τους τις βαριές ευθύνες…

Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα όμως, συνεχίζουν να λειτουργούν τα πανεπιστήμια. Οι Πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν, οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και πλέον φοιτητές και γονείς αναζητούν φοιτητική κατοικία.

Ο Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας, μίλησε στην ΕΡΤ και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς κάποιος φοιτητής μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφής σε αντίστοιχη σχολή άλλης πόλης.

Δύο είναι οι βασικές κατηγορίες φοιτητών που μπορούν να ζητήσουν μετεγγραφή:

Όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα με τις αιτήσεις να υπόκεινται σε ποσοτικό περιορισμό και οι επιτυχόντες που έχουν αδέλφια φοιτητές.

Σε αυτή την περίπτωση η αίτηση γίνεται δεκτή, δίχως ποσοτικό περιορισμό.

«Στην πρώτη κατηγορία (οικονομικά – κοινωνικά κριτήρια) υπάρχει ένα 15% ποσοτικός περιορισμός, ενώ στη δεύτερη κατηγορία δεν υπάρχει ποσοτικός περιορισμός».

Τι ισχύει για δύο αδέρφια

Ο κ. Στρατηγάκης διευκρίνισε ότι στην περίπτωση που και τα δύο αδέλφια φοιτούν σε κάποια ανώτερη ή ανώτατη σχολή μετεγγραφή δικαιούται μόνο ο πρωτοετής φοιτητής/τρια.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο σταδιοδρομίας οι περιορισμοί στις μετεγγραφές αφορούν:

Μόνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλης Περιφερειακής Ενότητας Μόνο αν πιάνει τη βάση της Μετεγγραφής (βάση τμήματος – 2750 μόρια)

Οι σχετικές αιτήσεις θα γίνουν αυτόματα και η ψηφιακή πλατφόρμα για τις μετεγγραφές θα ελέγξει τα στοιχεία που θα δηλωθούν.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Μεταγραφές φοιτητών κριτήρια
Μεταγραφές φοιτητών κριτήρια

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *